15.11.11

Peilin kehyksen maalaaminen


Iso peili (Ikean Hemnes) sopi yhä kokonsa puolesta hyvin uuteen eteiseen, mutta mustanruskea väri oli väärä. Eipä hätää, maalasin peilin kehyksen Tikkurilan Taika-hopeamaalilla. ;) 

Hioin ensin kevyesti aikaisemman maalipinnan rikki, että uusi maali tarttuu paremmin. Sen jälkeen pyyhin huolellisesti hiontapölyn ja rajasin maalarinteipillä peilipinnan ja kehyksen. Maalasin kehyksen kolmeen kertaan siveltimellä. Jokaisen maalauskerran jälkeen irrotin maalarinteipin, kun maali oli vielä kosteaa. Maali kuivui nopeasti ja parin tunnin jälkeen pääsin taas liimaamaan uuden maalarinteipin ja maalaamaan seuraavan kerroksen. 

Olen tyytyväinen lopputulokseen, vaikka tarkkasilmäinen huomaa kehyksessä siveltimenjälkiä ja valumajälkiä. Spraymaalilla maalattuna tulos olisi varmasti tasaisempi, mutta kerrostalossa sillä saa enemmän sotkua aikaan kuin siveltimellä maalattaessa. Hyvä näin! :)


Peili ennen maalausta...


ja sen jälkeen.


2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Hieno tuli! Harkitsen pöydän maalaamista, mutten taida hopealla. Iso hopea peili meiltä jo löytyykin. Siihen sopii hienosti:)

Miia kirjoitti...

Kiitos. Samaa mieltä, hopeamaalilla maalattu pöytä voi olla jo vähän "liikaa". Pieninä pintoina menee hyvin. :)

Lähetä kommentti