27.7.11

Virkattu kylpyhuoneen matto


Virkkausinnostus jatkuu ja poikii uusia kokeiluja. ;) Ontelokude osoittautui miellyttäväksi materiaaliksi virkata ja siitä saa nopeasti aikaan monenlaista.

Virkkasin mustasta ontelokuteesta pyöreän maton kylpyhuoneeseen.  Yhdestä kilon vyyhdistä riitti kudetta halkaisijaltaan 73 cm mattoon. Malli on yksinkertainen, virkataan pylväitä spiraalin muotoon. Lisäsin silmukoita tasaisin välein ja virkkasin väliin välikierroksia, ettei matto ala kupruilla. Reunaan virkkasin ketjusilmukoilla ja pylväillä terälehdet. 

Matosta tuli sopivan painava, että se pysyy hyvin paikoillaan. Maton voi pestä pesukoneessa ja kun se on sopivasti vähän "reikäinen", kuivuukin nopeasti. 


"Wc-kukka"


Pyöreä matto ontelokuteesta virkattuna


2 comments :

Anonyymi kirjoitti...

ohjetta :)

Miia kirjoitti...

Virkkasin tämän maton ilman ohjetta, joten sellaista ei ole olemassa. Yritän kuitenkin lyhyesti kertoa, miten maton virkkasin.

Ensin virkataan ketjusilmukoista ketju, joka liitetään ympyräksi. Sen jälkeen lähdetään virkkaamaan ympyrää pylväillä. Väliin lisätään silmukoita, että matosta tulee tasainen, eikä kupruileva. Kun mattoa on virkattu puoleen väliin asti, lisäyksiä ei tarvitse enää tehdä.

Piparkakkureunaa varten virkataan ketjusilmukoilla lenkkejä maton reunaan tasaisin välein. Seuraavalla kierroksella lenkkeihin virkataan pylväitä niin monta, että muodostuu piparkakkumainen reuna.

Maton virkkaamisesta on jo niin kauan, etten pysty muistamaan silmukkamääriä. Toivottavasti näistä ohjeista oli kuitenkin apua. :)

Lähetä kommentti