25.9.12

Jätelaudoista hylly


Kirjoitin aiemmin jätelaudoista nikkaroimastani hyllystä täällä. Nyt hylly on vihdoin maalattu ja valmis! 




Maalasin hyllyn peittävällä täyskiiltävällä vesiohenteisella maalilla, jota jäi jäljelle maalaamastani pölkystäOhensin maalia vedellä, että se riitti paremmin hyllyn maalaamiseen. Ohuennettuna peittävästä maalista tuli läpikuultavaa.  




Viimeistelin maalatun hyllyn hiomalla sen hienolla hiomapaperilla. Kevyt hionta siloitti pahimmat maalinroiskeet ja valumat. Samalla hyllystä tuli vanhan ja kuluneen näköinen. Jätelaudoista tehty hylly saakin mielestäni näyttää rosoiselta.

Hyllyn voi kiinnittää seinään ruuvaamalla. Ruuvin kantoihin kannattaa laittaa tippa hyllyn väristä maalia, etteivät ne kirkkaina erotu liikaa taustastaan. 

Hylly sopii ripustettavaksi vaikka keittiöön. Hyllynkannattimien väliin voi pujottaa hyllyn pituiseksi sahatun, valkoiseksi maalatun puisen harjanvarren (tai oksan). Siihen voi ripustaa s-koukuilla esim. pieniä keittiövälineitä. :) 


23.9.12

Tunnustuksia


Olen saanut kaksi tunnustusta. Toisen Annelta Kaupunginlaidalla -blogista ja toisen Tuulilta Looking for Clementines -blogista. Suuret kiitokset molemmille tunnustuksesta! :) 






Tunnustuksen säännöt ovat:

1. Kiitä linkin kera blokkaajaa, jolta sait sen
2. Anna tunnustus (5) suosikkiblogillesi ja kerro heille siitä
3. Kopio Post it -lapun kuva ja liitä blogiisi
4. Ole iloinen saamastasi tunnustuksesta vaikka se onkin kerrottu vain Post it -lapulla ja toivo, että lempiblokkaajasi jakavat sen eteenpäin


Tällä kertaa en laita tunnustusta eteenpäin. On niin vaikea valita monista kivoista blogeista suosikkeja. 


21.9.12

Pyyheripustimet "Aarikka-tyyliin"


Askartelin ripustuslenkittömille pyyhkeille ripustimet avainrenkaista, verhonipsuista  ja puuhelmistä. 

Ensin pujotetaan neljä puuhelmeä avainrenkaaseen. Sen jälkeen verhonipsu puristetaan pihdeillä koukustaan kiinni avainrenkaaseen. Helppo homma! :)


Aarikka-tyyliset pyyhenipsut


Puuhelmien keskellä olevien reikien täytyy olla riittävän suuret, että helmet saa pujotettua avainrenkaisiin. 

Avainrenkaita saa ostaa askarteluliikkeistä, mutta myös mainosavaimenperien renkaat voi hyödyntää.


18.9.12

Kankaalla päällystetyt muistikirjat


Muistikirjan, kalenterin, päiväkirjan tai valokuva-albumin kannet voi päällystää kankaalla, kuten kuvasta näkyy. ;)


Muistikirjat uusissa kansissa


Käytin näiden muistikirjojen päällystämiseen Marimekon Muija-kangasta sekä valkoista pitsistä valoverhoa. Molemmat alunperin mustakantiset A4- ja A6 -kokoiset muistikirjat on ostettu Biltemasta.  

Pienemmän Muija-kankaalla päällystetyn muistikirjan kankaan liimasin kiinni kansiin sekä sisä- että ulkopuolelta. Liima kannattaa levittää ohuesti, ettei se tule kankaasta läpi. 

Valoverholla päällystetyn muistikirjan pitsikankaan taitoin ja liimasin kansien sisäpuolille. Harvan pitsikankaan liimaaminen kanteen ei onnistu, koska liima pursuaa pitsin raoista ulos ja kuivuttuaankin se jää ikävästi näkyviin.  

Molempien muistikirjojen sisäkansiin leikkasin ja liimasin vielä kansien kokoiset palat paperia piilottamaan kansien sisäpuolille taitetut ja liimatut käänteet. Päälle liimatun paperin avulla käänteet pysyvät paremmin kiinni kansissa ja kannet näyttävät siisteiltä sisäpuoleltakin.  
 


Pinossa myös aiemmin nahalla tuunaamani kalenteri ja kännykkäkotelo


Kankailla päällystettyjä kirjoja on kiva pitää esillä, kun ne sopivat sisustukseenkin. Kirjoja voi päällystää oman maun mukaan erilaisilla kankailla ja niiden päällystämiseen voi käyttää pienetkin kangastilkut. 

 

15.9.12

Seinäraanu eteisen mattona


Kotiutin perinteisen kudotun seinäraanun kirpputorilta eteiseen matoksi. :)

Vaikka villa hylkii jonkin verran likaa, valitsin matoksi väreiltään tummemman raanun, että se pysyy paremmin puhtaana eteisessä.


Seinäraanusta eteisen matto


Halusin raanumatosta pidemmän, joten avasin päihin ommellut kanttaukset. Kanttaukset kannattaa ratkoa varovasti, ettei katkaise vahingossa raanun lankoja ja loimia. 

Solmin seinäraanun päistä kanttausten alta paljastuneet loimet hevosenhäntäsolmuilla. Solmut estävät raanumattoa purkautumasta.


Solmitut loimet


Seinäraanu näyttää nyt solmittuine hapsuineen enemmän lattiamatolta. Kanttaukset avaamalla sain mattoon myös muutaman sentin lisää pituutta. Ohut raanu pysyy paremmin paikoillaan lattialla, kun sen alle laittaa liukuestematon. 
 
Aikaisempi postaukseni seinävaatteista ja niiden erilaisista käyttömahdollisuuksista löytyy täältä. Eteisen seinälle ripustamastani taulukollaasista juttua täällä.  


12.9.12

Matonkuteista virkkaamani isoäidinneliömatto Kiertoidea-blogissa


Täällä jo aiemmin esittelemäni matonkuteista virkkaamani isoäidinneliömatto pääsi mukaan Lean ylläpitämään Kiertoidea - recycled ideas -blogiin.

Kiertoidea-blogi toimii erilaisten materiaalien uusiokäytön ideapankkina. Lea on kerännyt blogiinsa paljon hyviä kierrätysideoita, kannattaa käydä katsomassa. 

Kiitokset vielä kerran Lealle postauksesta! :)


Iso isoäidinneliö ;)


Trikookuteista virkattu matto


Lea jakoi virkkaamani maton kuvan myös Pinterestissä. Samalta sivustolta löytyy muutama muukin blogissani oleva kuva. 


10.9.12

Selänhierojasta pannunalunen...ja vähän muutakin


Olin ajatellut hankkia askarteluun tarkoitettuja isoja puuhelmiä, kun törmäsin kirpputorilla tähän "härpäkkeeseen". Se on selänhierontaan tarkoitettu apuväline. Toimii kyllä alkuperäisessä käyttötarkoituksessaankin, mutta ajattelin tehdä siitä ja sen puuosista kuitenkin jotain ihan muuta... ;)


"Selänhierontalaite"


Hajotin selänhierojan osiin ja otin siitä talteen puupallot ja -tapit. Olin ostanut askarteluliikkeestä korujen tekemiseen tarkoitettua mustaa vahattua puuvillanauhaa. Pujottelin puiset pallot siihen. Nahkanauhakin käy, mutta arvelin puuvillanauhan olevan kestävämpää tähän tarkoitukseen. Puupallot voi maalata, mutta kivat ne ovat puupintaisinakin.


Pannunalunen käytössä...


...ja käyttöä odottamassa


Puupalloista tuli siis pannunalunen. Olisi niistä voinut tulla puuhelmetkin esim. nahka- tai satiininauhaan pujoteltuna. ;)
 

Puiset sekä nahkaiset helmet

 
Selänhierojasta talteen ottamani puutapit ovat vielä työn alla. Tein niistä jo prototyypin, pujottelin nekin rei'istään nauhaan kaulakoruksi. Täytyypä vielä miettiä, mitä niistä teen. Ideoita odotellessa. ;)


8.9.12

Kerrosvati puisista lautasista ja munakupeista


Olen kerännyt kirpputoreilta erikokoisia puisia vateja jo pitkän aikaa. Löysin ensin munakupit ja siitä se idea sitten lähti. Vihdoin on kaikki tarvittavat osat koossa ja kerrosvadin kokoaminen voi alkaa. :)


Puisia lautasia ja munakuppeja


Kolmikerroksinen kerrosvati


Osat liimataan toisiinsa puuliimalla. Jos haluaa käsitellä kerrosvadin esim. maalaamalla, se on helpompi tehdä ennen kuin liimaa osat toisiinsa. Puisen kerrosvadin voi maalaamisen lisäksi öljytä tai petsata. Aion jättää kerrosvatini puupinnalle. Puiset osat ovat erisävyisiä ja näyttävät mielestäni hyvältä yhdessä.   


Ja vielä kerran eri kuvakulmasta ;)


Kerrosvateja voi tehdä puisten lisäksi myös erilaisista posliinisista ja lasisista astioista.  


2.9.12

Kankaalla päällystetyt taulun kehykset


Tässä tulos ja kertomus siitä miten se tehtiin. :)


Saana ja Olli; Yö metsässä -kortista tehty taulu


Ikean kapearaitaista Sofia-kangasta taulun kehyksissä


Kankaalla päällystettyjen taulunkehysten tekemiseen tarvitaan:

- leveäreunainen kehys
- kangasta
- sakset
- decoupage-lakkaa tai tekstiili-/yleisliimaa
- sivellin
- niittipistooli
- pahvia
- kuva, kortti tai valokuva (myös kankaasta leikattu kuva)
- teippiä


Kehyksen voi ensin pohjamaalata, ettei alkuperäinen väri kuulla kankaan läpi


Kehykset ja leikattu kangas


Leikkasin kankaasta kehyksiä 3 cm joka puolelta suuremman palan. Kankaan keskelle leikkasin aukon, jolloin sisäreunoihinkin jäi 3 cm kääntövaraa. Sisäreunojen kulmiin leikkasin halkiot, että kangas kääntyy siististi kehysten päälle. 
 

Kangas kehyksiin liimattuna ja kulmista nidottuna


Sivelin kehysten oikealle puolelle decoupage-lakkaa, liimakin käy. Painoin kankaan kiinni kehyksiin, käänsin ja liimasin kääntövarat kehysten nurjalle puolelle. Uloimmat kulmat oli vaikea saada kääntymään siististi, koska kangas oli aika paksua. Kiinnitin kulmat niittipistoolilla nitomalla.

Seuraavaksi leikkasin valkoisesta pahvista kehyksiin sopivan paspartout:n eli paspartuurin. Kiinnitin kuvan teipillä paspartuuriin ja kokosin kehyksen osat paikoilleen. Taulu oli valmis! :)

Jos haluaa kehyksistä pehmeät ja vähän pulleat, kehyksen ja kankaan väliin voi laittaa kerroksen ohutta vanua.