3.2.22

Kaarrokeneule Novitan ohjeella


Kaarrokeneulepuseroiden neulominen on ollut jo pitkään hitti. Tottakai halusin kokeilla itsekin, onnistuuko sen neulominen ja kuinka helposti.

  Innostus iski, kun näin Novitan upean Kiuru-kirjoneulepuseron ohjeen. Tämä islantilaistyylinen riddari on neulottu pehmeästä 100 % villalangasta, Icelandic Woolista. Neuloin oman kaarrokeneulepaitani ohjeen väreillä (luonnonvalkoinen, runko ja jyvä).Islanninneule neulotaan pyöröpuikoilla ja aloitetaan pääntiestä. Pääntien resori neulotaan 1 o 1 n joustinneuleella.Kun kaula-aukon resori on neulottu, vaihdetaan pyöröpuikot suurempiin ja aloitetaan kirjoneulekaarrokkeen neulominen. Kaarroke levenee ohjeen mukaan silmukoita lisäämällä.


 


Kannattaa huomioida, että kaarrokkeen kuvio jatkuu neuleen ympäri niin, ettei selvää rajaa huomaa. Ohjeessa kerrotaan, mitkä kierrokset jäävät pois minkäkin kokoisessa neulepaidassa.Huomasin kirjoneuletta neuloessani, että valmista neulepintaa kannattaa välillä kevyesti venyttää, että langat asettuvat tasaisesti neuleen nurjalle puolelle. Silloin myös oikean puolen kuviosta tulee tasainen.
 Kun kirjoneulekaarroke on valmis, silmukat jaetaan neljään osaan ja kädenteitä varten luodaan lisää silmukoita. Kädentien silmukat jätetään odottamaan ja neulotaan kaarrokepuseron helma. Helmaan neulotaan resori 1 o 1 n, kuten pääntiehenkin.
Sivuun jätetyt silmukat poimitaan puikoille ja hihat neulotaan sileällä neuleella. Hihat kavennetaan työn edetessä tasaisin välein ohjeen mukaan. Hihansuihin neulotaan 1 o 1 n resorit pienemmillä puikoilla.
Lopuksi langan päät päätellään nurjalle puolelle ja valmis kirjoneulepaita prässätään tai höyrytetään.

Novitan ohje oli mielestäni selkeä ja sen seuraaminen helppoa. Neuloin kaarrokkeen kahteen kertaan, kun en lukenut ohjetta ensimmäisellä kerralla kunnolla. Joskus intoa on niin paljon, ettei malttaisi keskittyä ohjeen lukemiseen ja luetun ymmärtämiseen. Kaarrokevillapaita on kuitenkin kiva neuloa. Parasta siinä on se, että se neulotaan yhtenä kappaleena, jolloin neulottuja kappaleita ei tarvitse ommella yhteen.


0 comments :

Lähetä kommentti