16.2.13

Pussikko henkariin


Vielä on muutama spray-maalilla mustaksi maalattu pesulahenkari jäljellä sekä muutama idea kokeilematta.

Ompelin henkarin ympärille pussikon jämäkankaista. Kankaisen pussikon voi ripustaa vaatekaapin/vaatehuoneen tankoon ja siinä voi säilyttää esim. koruja, huiveja, sukkia, solmioita, vöitä jne.


Aloitin piirtämällä pussikon kaavan pesulahenkarin mukaan. Piirsin kaavan ääriviivat kankaalle saumanvaroineen. Käytin pussikkoon kolmea eri kangasta. Suurimman palan leikkasin Ikean raidallisesta Sofia-kankaasta. Se toimii pohjana pussikolle ja sen taskuille. Taskut leikkasin Finlaysonin Taimi ja Coronna -kankaista.


Siksakkasin kappaleiden reunat. Käänsin taskujen yläreunat ja ompelin kiinni. Seuraavaksi asettelin taskut pohjan päälle siinä järjestyksessä kuin ne valmiiseen pussikkoon on tarkoitus tulla (eli isompi tasku pienemmän alle). 

Ompelin pussikon keskelle taskujen päälle ompeleen erottamaan taskut toisistaan. Näitä ompeleita voi ommella myös useamman, jos haluaa pussikkoon pienempiä taskuja. Isompien taskujen päälle voi ommella myös poikkisauman, jos ei halua kaikkien taskujen yltävän pussikon pohjaan asti.


Seuraavassa vaiheessa asettelin pussikon molemmat kappaleet nurin vastakkain ja ompelin pussikon reunat. Jätin henkarin koukulle aukon yläreunaan. Käänsin pussikon oikein päin ja pujotin pesulahenkarin pussikon sisälle. Saumanvaroihin voi leikata pieniä halkoita, että pussikko asettuu paremmin henkarin päälle. Ohuet kankaat asettuvat paremmin kuin paksummat.

Viimeistelin pussikon kääntämällä alareunan saumavarat sisäänpäin ja tikkaamalla pohjan kiinni oikealta puolelta, kankaiden päältä. Henkari jäi samalla pussikon sisälle. Pussikkoon voi ommella koristeeksi nappeja, nauhoja, pitsiä tms.

Pussikkoa voi käyttää monenlaisten pikkutavaroiden säilyttämiseen. Siinä voi säilyttää myös esim. ompelu- ja askartelutarvikkeita, keittiövälineitä, toimistotarvikkeita, laskuja yms. 

16 comments :

Unknown kirjoitti...

Tosi kätsy juttu! Mulla on varmaan mennyt ohi..mistä olet näitä henkareita löytänyt? Jostain pesulasta?

Sini kirjoitti...

Voi miten nätti! :) Ja taitaa olla aika helppo tehdäkin? Meinaan vaan, että itse en osaa ommella oikeastaan mitään vielä, mutta tämän ohje ainaki näyttää helpolta :) Ehkäpä kokeilen itsekin kunhan löydän kivaa kangasta :9

Miia kirjoitti...

Ostin henkareita SOL-pesulasta 10 kpl hintaan 3 euroa.

Tämän postauksen kommenteissa hyviä vinkkejä lukijoilta, mistä muualta niitä on mahdollista saada:

http://tee-se-itse-sisustusideat.blogspot.fi/2013/01/pesulahenkareiden-tuunaus.html#comment-form

Miia kirjoitti...

Kiitos. (: Oli helppo ja nopea tehdä, onnistuu sulta varmasti. Kannattaa kokeilla, oli kiva tehdä ja eiköhän pussikolle aina käyttöä löydy. :)

Lea/kiertoidea kirjoitti...

Kaunis ja käytännöllinen juttu, jälleen kerran. Tyttäreni mielestä tuo lokerikossa oleva yksisarvinen oli kyllä paras juttu :)

Miia kirjoitti...

Kiitti. Lapset huomaa pienet jutut. ;)

Hääräämön Laura kirjoitti...

Sulla on aivan huippuja henkari-ideoita!

Miia kirjoitti...

Taisin vähän innostua näistä pesulahenkareista... ;)

Santtu kirjoitti...

Hauska idea!! :)

Sinikarhu kirjoitti...

Mistä näitä ideoita oikein pursuaa. Tämäkin on hieno idea!

Unknown kirjoitti...

Kaunis toteutus ja hienot kankaat. Aina on jotakin, mikä pitäisi laskea kädestään ja laittaa talteen. Tännehän ne on hyvä sujauttaa.
Pitää varmaan ommella lapsille tällaiset, jos ne aarteet pysyis tallessa!

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Miia kirjoitti...

Viime aikoina lähinnä Pinterestistä. Olen käyttänyt "muutamia" tunteja siellä ideoiden selailuun ja pinnailuun. Käy vilkaisemassa http://pinterest.com/tsinainen/. Olen kerännyt ideapankkia hyvistä ideoista muidenkin kuin omaan käyttöön. :)

Ennen kuin keksin Pinterestin valtavaa ideamäärää, ideoita löytyi yleensäkin netistä. On aina vaikea sanoa, mistä idea alunperin lähti. Sitä tulee versioitua muiden ideoita ja on kiva jos joku innostuu versioimaan käyttämääni ideaa. Kaikista tulee kuitenkin aina jollain tavalla "oman näköisiä", vaikka idea olisikin sama. Joku idea vaan jää jostain mieleen ja kun sopiva hetki tulee, se on kiva toteuttaa. Monesti idea lähtee jostain valmiista materiaalista ja tavarasta. Sitä alkaa miettiä, mitä tästä voisi tehdä... :D

Miia kirjoitti...

Kiitos. (: Pussikkoon voi käyttää jämäkankaat ja pienetkin tilkut. Tulee ihan hauska, kun yhdistelee erilaisia kankaita. Pikkutavaroille hyvä ja niitähän lapsilla riittää.

Kylppäriin voisi ommella samanlaisen vaikka kernivahakankaasta. :)

Viivi, Kotiompelimo Pauline kirjoitti...

Heivau, joku muukin keksinyt tämän :D Mulla on tällainen pussikko kylpyhuoneessa ponnareiden ja pinnien säilytykseen :)

Katsoppas: http://villiviritys.blogspot.fi/2013/03/sekalaista-sakkia.html

Mukava blogi, taidan jäädä lukijaksi :)

Miia kirjoitti...

Hyvä idea ja hieno pussikko! Muutenkin kiva blogi sulla, tykkäsin varsinkin painamastasi Wunderbaum-kankaasta. ;) Tervetuloa lukijaksi. :)

Lähetä kommentti