24.6.13

Monikäyttöiset huivit


Sisustamiseen voi käyttää luovasti jo olemassa olevaa, johonkin toiseen tarkoitukseen tarkoitettua tavaraa ja materiaalia. Tässä muutama vinkki, mitä kaikkea huiveista voi saada aikaan.

Huiveista voi ommella esim. koristetyynynpäällisiä. Huivin kankaan voi joutua leikkaamaan sopivan kokoiseksi sisätyynyyn sopivaksi. Kaksi pienempää huivia (esim. Bandana-huivit) voi ommella yhteen tyynynpäälliseksi sellaisinaan.


Jos huivia ei halua leikata ja ommella, neliönmallisen huivin voi solmia kulmistaan tyynynpäälliseksi. Huivia voi silloin käyttää huivina vielä myöhemminkin, kun kyllästyy katselemaan sitä tyynynpäällisenä.


Koristetyynynpäällisten lisäksi huiveja voi käyttää pöytäliinoina. Isommat huivit toimivat pöytäliinoina sellaisinaan. Pieniä huiveja voi ommella yhteen yhdeksi isommaksi liinaksi.

Värikkäät kesäiset huivit sopivat hyvin pyötäliinoiksi esim. parvekkeelle. Ulkokäytössä kevyiden huivien kulmiin kannattaa kiinnittää pöytäliinan painot, ettei tuuli sieppaa niitä mukaansa.


Lisäksi huiveja voi käyttää ikkunaverhoina. Huiviin voi ommella kujan tankoon tai vaijeriin pujottamista varten. Huivin voi ripustaa ikkunaan myös nipsuilla. Pitkän mallisesta huivista tulee hyvä kappaverho. Pitkät verhot saa ompelemalla toisiinsa sopivia huiveja yhteen.

Kauneimpia, sisustukseen sopivia huiveja voi kehystää tauluiksi. Huivit voi kehystää lasin alle tai ne voi vain kiinnittää (niitata, solmia...) kulmistaan lasittomiin kehyksiin.


Huiveilla tai niiden kankailla voi päällystää lampun varjostimia. Huivin voi ripustaa kattoon esim. plafondin päälle pehmentämään valoa ja tuomaan tunnelmaa. Ohut, kevyt huivi päästää valoa läpi kauniisti.

Huiveista voi ommella myös toppeja, tunikoita, mekkoja, kesäkasseja jne. Kannattaa katsella jo olemassa olevia huivejaan "sillä silmällä".

10 comments :

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Hienoja ideoita...varsinkin tuo tyyny on hieno!

MiiA kirjoitti...

Onpa kiva tyynynpäälinen :)

Anonyymi kirjoitti...

Tosi hieno tyyny! :)
- Sanni

Vilhelmiina kirjoitti...

Ihan huippu idea! :) Tyyny on upea! :)

Miia kirjoitti...

Huivista se idea sitten tällä kertaa lähti... ;)

Miia kirjoitti...

Kiitos. Yksinkertaiset ideat toimivat. :)

Miia kirjoitti...

Kiitti. Tuo huivi sopii tosiaan käytettäväksi juuri tuohon tarkoitukseen. (:

Miia kirjoitti...

Kiitos. :D

Laura [ Sateenkaaria ja serpentiiniä ] kirjoitti...

Ihania ideoita taas! Mä aloin jo silmäillä mun huiveja. Yksi taitaa päästä vuoriksi neulottuun kesäkassiin :)

Miia kirjoitti...

Kiitti. Hyvä idea toi huivilla vuorittaminen. :)

Lähetä kommentti