5.8.13

Lainatuilla ja lahjoitetuilla huonekaluilla sisustaminen


Vuosia ulkomailla asunut ja työskennellyt ystäväni muutti takaisin Suomeen. Hän oli vuokrannut oman asuntonsa kalustettuna eteenpäin ja tarvitsi huonekaluja väliaikaiseen yksiöönsä Suomessa. Ystäväni laittoi Facebookiin ilmoituksen, että antaa tarpeettomille huonekaluille vuodeksi uuden kodin. 
Yllättävän moni tarttui tarjoukseen ja halusi lahjoittaa tai lainata ylimääräiset kalusteensa ystävälleni. Huonekaluja olisi ollut tarjolla enemmänkin, kuin mitä pieneen yksiöön mahtui! Yllättävän monella pyörii nurkissa ylimääräisiä huonekaluja. 

Ystäväni sopi huonekalujen lainaajien ja lahjoittajien kanssa noutopäivän ja haki kalusteet muutamasta lähellä sijaitsevasta osoitteesta apunaan serkku miehineen, lastenhoitoa vastaan. Suurin osa kalusteista on annettu lahjoituksena, osa palautuu takaisin omistajilleen vuoden kuluttua.
Osa kalusteista on jo vähän kolhiintuneita, mutta muuten kaikin puolin käyttökelpoisia. Ne saa pienellä tuunaamisella siistittyä ja sopimaan toisiinsa. Tuunattuina niistä saa rakennettua oikein kivan sisustuksen.

Olen luvannut antaa ystävälleni vinkkejä, miten huonekaluista saa pienellä vaivalla hyvännäköisiä. Laitan myöhemmin kuvia tuunauksista tänne blogiin. :)
Kannattaa siis kysellä, onko kaveripiirissä ylimääräisiä tavaroita, joista omistaja haluaa eroon. Monesti tulee varastoitua kaikenlaista, kun ei saa aikaan hankkiutua tavarasta eroon. 

Vink! Vink! Tori.fi -sivustolla on Annetaan-osasto, jossa voi ilmoittaa ja josta voi löytää kotiin ja asumiseen liittyvää tavaraa veloituksetta. Kätevä tapa päästä itselle tarpeettomista tavaroista eroon ja samalla esim. opintonsa aloittaville opiskelijoille saada uusi koti uudella opiskelupaikkakunnalla sisustettua edullisesti. :)


8 comments :

Ani/Uutta Vanhaa Lainattua kirjoitti...

Tosi hyvä idea!Jään mielenkiinnolla odottamaan tuunauksiasi :)

Rakkaudella Riikka kirjoitti...

Ainakin asunnon pohja ja pinnat näyttävät jo hyviltä ja tosi siisteiltä, joten eiköhän lopputuloksesta tule kiva!

Miia kirjoitti...

Katsotaan, mitä saadaan aikaan. :)

Miia kirjoitti...

Asunto itsessään on oikesti tosi siisti, remontoitu kaksi vuotta sitten. Siitä tulee kiva, vaikka huonekalut olisivatkin vähän sieltä täältä keräiltyjä. :)

Viivi, Kotiompelimo Pauline kirjoitti...

Hieno idea! Mulle tulee ainakin tosi hyvä mieli, jos saa itseltään jotain nurkissa pyörinyttä pois ja menee tositarkoituksella hyvään käyttöön! :)

Miia kirjoitti...

Totta! :) Eikä sitä kerran pois annettua enää sen jälkeen kaipaa, kun päätös luopumisesta on tehty.

Unknown kirjoitti...

Hieno idea, some auttaa nykyisin, toimii nopeammin kuin entinen viidakkorumpu

Miia kirjoitti...

Aika uskomatonta tosiaan, miten nopeasti ja laajalle sana somessa leviää. :)

Lähetä kommentti