19.5.15

Laskosverhojen ripustaminen


Olen tallentanut verhojen eri työvaiheet kuvineen tänne blogiin, koska laskosverhot ovat meneillään olevan sisustusalan koulutuksen ensimmäinen näyttötyö. Toivottavasti ohjeista on apua muillekin, jotka haluavat tehdä omaan kotiin sopivat laskosverhot itse.
Kun laskosverhot on ensin suunniteltuommeltu ja verhomekanismit asennettu, ne ovat valmiit ripustettaviksi. Verhot on helppo irrottaa verhomekanismeista ripustamisen ajaksi. Verhonaruja ohjaavat laskoksen tasaajat napsautetaan irti tukipinnoista ja itse verho irrotetaan repäisemällä sen yläreuna tarrakiskosta. 

Tarrakiskon kannakkeet voidaan ruuvata seinään tai kattoon. Päädyin kiinnittämään ne varmuuden vuoksi molempiin. Ruuvasin tarrakiskon verholaudan alla olevan kotelon alle sekä seinään. 
Koska seinä sekä kotelo ovat levyä, kiinnitykseen tarvittiin ankkurilliset ruuvit, joissa on levyn taakse levittyvät siivekkeet. Tällaisia ohutlevyankkureita valmistaa kotimainen Sormat Oy ja myy K-Rauta. Ruuveja on saatavana 6 mm paksuisina. 

6 mm ruuville ankkureineen porataan 10 mm reikä, johon muovinen ankkuri upotetaan. Sen jälkeen ankkuriin ruuvataan ruuvi, joka avaa levyn toiselle puolelle jäävät siivekkeet. Siivekkeiden ansiosta ruuvi ja tarrakisko pysyvät tukevasti levyseinässä ja -kotelossa murtamatta levyä. Laskosverhot kannattaa kiinnittää tukevasti, koska niitä kiskotaan narusta ylös ja alas päivittäin. Kuva: http://fi.sormat.com/


Kun tarrakisko on ruuvattu tukevasti paikoilleen, verhot silitetään ja ripustetaan tarralla kiskoon ja laskoksen tasaajat napsautetaan paikoilleen tukipinnoihin. Tuotteiden turvallisuusvaatimusten mukaisesti laskosverhon vapaana roikkuva vetonaru tulee kiinnittää lasten ulottumattomiin, vähintään 1,5 m korkeudelle.

Laskosverhojen hoidoksi riittää tuuletus. Vesipesukin on mahdollista, kunhan mekanismit irrotetaan pesun ajaksi.
Paksusta puuvillakankaasta toteutetut laskosverhot ovat olleet käytössä ja viikon verran. Ne eivät ole pimentävät, mutta ovat pitäneet makuuhuoneen hämäränä sekä viileänä ja aamun ensimmäiset auringonsäteet loitolla. Päivällä ylös nostettuina ne päästävät matalista ikkunoista huoneeseen valoa.
Ikkunoiden eteen tulee lukunurkkaus (takan viereen muurin reunalle mahtuu monta kirjapinoa), jossa luonnonvalo on tarpeen. Voi olla, että etsin kesän aikana nurkkaukseen tuolin ja rahin lisäksi jalallisen valaisimen. Meillä tulee syksyllä alkamaan koulutukseen liittyvä valaisin-kurssi ja haluaisin tuunata vanhasta jalkalampusta modernimman. Nälkä kasvaa syödessä ja projekteilla on taipumus laajentua...


4 comments :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Voi vitsit, niistä tuli niin HIENOT!

Miia kirjoitti...

Kiitos, onnistuivat omasta mielestänikin aika hyvin. :D

tuunailun makua kirjoitti...

Mistä olet kankaan hankkinut? Sopisi omaankin sisustukseen..

Miia kirjoitti...

Kangas on ostettu Tekstiilipalvelu Oy:stä Toijalasta. Tekstiilipalvelu on kangastukku yrityksille, sain mahdollisuuden vierailla siellä yksityishenkilönä ja ostaa kangasta heiltä suoraan. Nyt en kyllä osaa sanoa, missä kangaskaupassa tuota kangasta on myynnissä kuluttaja-asiakkaille. Sitä voisi kysyä Tekstiilipalvelusta, p. 0207 739 580 tai yhteydenottolomakkeella www.tekstiilipalvelu.com.

Lähetä kommentti