25.7.15

Vanhasta hyllyköstä kenkähylly eteiseen


Olin jo kauan etsinyt tuulikaappiin kengille jonkinlaista telinettä tai hyllyä. Sopivaa ei oikein löytynyt, joten annoin vanhalle, talon mukana tulleelle avohyllykölle uuden elämän ja mahdollisuuden toimia kenkähyllynä.


Hyllykössä ollut vanerinen takalevy oli kupruinen ja imenyt alareunaansa kosteutta. Irrotin takalevyn, pakkeloin ja hioin hyllykön muut pinnat maalausta varten. Koska vanha hyllykkö oli tehty puusta tai jostain vahvemmasta puulevystä, sen pystyi vielä hiomaan.  

Käytin hyllykön maalaamiseen muista maalausprojekteista jääneet kalustemaalit. Kenkähyllystä tuli kaksivärinen, koska maalit eivät olisi riittäneet kokonaan yksivärisen hyllykön maalaamiseen. 
Hyllykkö on kooltaakin juuri eteiseen sopiva, siinä on monta hyllyä ja pienet hyllyvälit. Hyllyjä voi lisätä tarvittaessa. 

Puinen hyllykkö on tukeva ja pysyy kasassa ilman taustalevyäkin. Taustalevyn voi lisätä, jos haluaa pitää hyllykön takana olevan seinän siistinä ja puhtaana. Hyllyt saa pidettyä paremmin puhtaina, kun niihin leikkaa kurastopparimatosta hyllyjen kokoiset palat kenkien alle.   

Kannattaa katsella olemassa olevia huonokuntoisiakin kalusteita "sillä silmällä". Niistä saattaa vielä saada kunnostamalla käyttökelpoisen kalusteen johonkin muuhunkin kuin alkuperäiseen tarkoitukseensa.