28.11.11

Vinyylilevystä kulho


Kokeilin vinyylilevyn sulattamista kulhoksi. Raaskin sulattaa lempparibändini levyn, koska toisaalta en olisi halunnut kulhoa minkään muun bändin levystä ja näitä löytyi onneksi kaksin kappalein. ;) Jos innostuu sulattamaan enemmänkin esim. lahjaksi, vinyylilevyjä saa ostaa edullisesti kirppareilta ja  divareista. 

Lämmitin sähköuunin ensin 100 asteeseen. Asetin levyn kakkuvuoan päälle ja vuoan uunipellille uuniin. Olin varannut käsineet kuuman levyn muotoilua varten sekä isomman kulhon, jonka mukaan levy oli tarkoitus muotoilla. Kun levy oli sulanut n. 6 min kuluttua, otin sen pois uunista ja kumosin varaamaani isompaan kulhoon jäähtymään ja muotoutumaan. En muotoillut levyä käsin lainkaan, vaan siitä sai tulla sellainen kuin tuli. Vinyyli jäähtyi ja kovettui nopeasti. Jos haluaa muotoilla käsin, täytyy olla nopea.


Ihan kiva "aaltomalja" :)


4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

tämä on tosi kiva idea! jääkö kakkuvuokaan mitään jäänteitä levystä vai kannattaako käyttää levyn muovaamiseen vuokaa jonka aikoo poistaa käytöstä? :)

Miia kirjoitti...

Kakkuvuokaan ei jäänyt jäänteitä. Vaikka vinyyli alkoikin sulaa, se myös jäähtyi ja kovettui todella nopeasti, kun sen otti ulos uunista. :)

Anonyymi kirjoitti...

Tämä on tosi kiva idea. Mutta en raaskisi käyttää tuohon Queenin levyä!

Miia kirjoitti...

Niinpä. ;) En olis minäkään, ellei niitä olis ollu 2.

Lähetä kommentti