11.1.12

Tuunatut lasipurkit =
+Kannellisia lasipurkkejaTyhjiä kannellisia lasipurkkeja ei tarvitse kiikuttaa lasi- ja metallikeräykseen, koska niistä voi pienellä vaivalla tuunata säilytyspurkkeja pikkutavaroille.

Irrotin etiketit lasipurkeista liottamalla niitä muutaman tunnin vedessä. Sen jälkeen etiketit irtosivat siististi ja helposti. Maalasin purkkien kannet muutamaan kertaan valkoisella spray-maalilla. Sen jälkeen liimasin purkkien kylkiin pitsitarraa. Spray-maalia sekä pitsitarraa (tai boordia) myydään Clas Ohlsonilla. Molempia saa myös mustina, jolloin tuunatuista lasipurkeista tulee vähän "rokimmat".

Aion tuunata lisää lasipurkkeja sitä mukaa, kun niitä tyhjenee. Ei haittaa, vaikka lasipurkit ovat erilaisia, kun ne on tuunattu samaan tyyliin. Tuunatut lasipurkit näyttävät hyvältä esillä, kun niitä on paljon. 

Lasipurkeissa voi säilyttää esim. pieniä tarpeellisia toimistotarvikkeita työpöydällä käden ulottuvilla. Läpinäkyvistä lasipurkeista näkee nopeasti, mitä ne sisältävät ja tarvittavat pikkutavarat löytyvät helposti. :)   


14 kommenttia :

Maya kirjoitti...

Hyvältä näyttää! Löysin itsekin joskus samettista pitsinauhaa Kärkkäiseltä, mutta en ainakaan itse sametista innostunut. Sen jälkeen olenkin etsinyt tuota pitsitarranauhaa askartelukaupoista, mutta en ole ainakaan täältä löytynyt. Eipä ole tullut mielenkään ,että niitä vois löytyä Clas Ohlsonilta. Kiitti vinkistä!

Miia kirjoitti...

Kiva jos vinkistä oli hyötyä. :)

Törmäsin pitsitarranauhaan sattumalta, etsin oikeastaan pitsikuvioista dc-fixiä/kontaktimuovia...ehkä sekin vielä tulee jossain vastaan.

heikku kirjoitti...

Loistava idea! Sinulla on kyllä tosi ihana blogi muutenkin, alkaa ideoita vaan pulppuilla omaankin päähän kun täällä selailee. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla. :)

Anonyymi kirjoitti...

Ah vihdoinkin maustepurkeilleni (tilaan primalta mausteet joten en mitään pikkupurnukoita suosi vaan isoja lasipurkkeja) yhteinen ilme kiitos tästä! Olen jo kaivertimella nimet kirjottanut ja muka jotain aina piirustanut mutta nyyyyyyt tulevat yhteisen ilmeen saamaan tuolla nauhalla!
-Veeruska-

Miia kirjoitti...

Hyvähyvä! :D

enma kirjoitti...

Aivan ihania ideoita, pakko kahlata blogi läpi :) Liityin lukijaksi, ehdottomasti!

Miia kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla. Tervetuloa mukaan! :)

Anonyymi kirjoitti...

Sinulla on ihana blogi! Seuraan innokkaana :)

-Essi

Miia kirjoitti...

Kiitti, kiva että tykkäät. Tervetuloa seuraamaan menoa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Olet aika ideanikkari. Nyt tiedän paljon, enemmän käyttötapoja kaikelle pitseille, ja liinoille.<3

Miia kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla että innostuit. :)

Anonyymi kirjoitti...

Sulla on tosi kivoja ideoita! Noita tekemiäsi nappitauluja pitää tehdä itsekin, ikeassa niitä katselin mutta hinta oli päätähuimaava! Miten sä keksit näitä ideoita, tuliko sulle esim näitä pitsinauhojakin katsellessa vain miljoona ajatusta päähän?

Sitten itse asiaan, minulla olisi kysyttävää muovin maalaamisesta. Ostin keväällä ikeasta popptorp tuolin pinkkinä ( http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S19903037/#/S99903038 ) koska jostain syystä halusin saada väripilkun. Olen nyt kuitenkin tajunnut että en pidän enemmän maanläheisistä väreistä ja haluan väripilkustani värittömän, eli maalata sen valkoiseksi. (Voi kunpa vain olisin suoraan ostanut sen valkoisen tuolin..)

Millähän tuollaisen polypropeenimuovituolin voisi maalata että se kestää kulutusta ja istumista? Kalustemaalikin on jo sen verran hintavaa että kannattaisi melkein ostaa jo uusi tuoli..

Miia kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla. :) Huomasin myös, että Ikeaan oli tullut myyntiin nappitauluja ja hinta oli 18 €/3 kpl.

Vaikea sanoa, miten nämä ideat syntyy. Joskus idea lähtee materiaalista, joskus valmiista esineestä, joskus siitä mitä on nähnyt jossain...Aina ideoita ei voi edes sanoa omikseen, mutta jollain tavalla sitä alkuperäistä ideaa on tullut muokattua omannäköiseksi.

Googlailin vähän tuota muovia ja maalaamista. Löysin Bilteman sivuilta auton muoviosien maalaamiseen tarkoitetun spray-maalin (http://www.biltema.fi/fi/Autonhoito/Maalit-ja-lakat/Muovimaali-367407/). Sivujen mukaan saatavilla on musta ja harmaa, mutta ei valkoista. Hinta ei kuitenkaan ollut kovin paha (6,99 €). Automaaleista voisi löytyä ratkaisu muovituolinkin maalaamiseen. :)

Myös Tikkurilan maalilinjalta p. 010 860 8600 voi kysyä vinkkejä ja sopivia maaleja muovin maalaamiseen.

Lähetä kommentti