30.1.12

Virkattu räsymatto kylppäriin


Leikkasin vanhoja kulahtaneita poolo- ja t-paitoja matonkuteiksi. Trikoon leikkaaminen on pölyistä ja nukkaista puuhaa, joten leikkasin paidat "studiossani" kylppärissä. ;) 

Yritin leikata kuteen paidoista yhteinäiseksi putkeksi. Yhteinäistä kudetta on helpompi ja mukavampi virkata kuin lyhyitä pätkiä. Pyrin piilottamaan kuteen päät työhön jo mattoa virkatessa helpottaakseni viimeistelyvaiheen päättelytyötä. 

Virkkasin maton koukulla nro 10. Trikookude oli miellyttävää (pehmeää ja joustavaa) virkata, vaikka se pölysi ja nukkasi vielä virkkausvaiheessakin. Nukkaaminen loppui, kun pesin valmiin maton. Virkattu matto on hyvä venyttää muotoonsa kosteana pesun jälkeen.

Kudetta mattoon kului yllättävän paljon. Värejä sommitellessa piti huomioida, että kude riittää koko kierroksen virkkaamiseen. Kuteet riittivät tähän 55x55 cm kokoiseen mattoon.   


Isoäidin neliö


Trikoo-kuteesta virkattu matto


10 kommenttia :

Sanna-Mari kirjoitti...

Tulipa hieno, hyvät värit :)

villiviini kirjoitti...

Ihana matto! Itse virkkasin joulun alla pyöreän kirkkaanpunaisen maton jonka kuva vielä blogistani uupuu.Yllätyin myös kuinka paljon meni kudetta.

Miia kirjoitti...

Kiitti. Mattoja on kiva virkata, kun tulee nopeesti valmista. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. Oli kiva, että leikattavien paitojen värit sopi hyvin yhteen. :)

Anonyymi kirjoitti...

Aloitin kaks-kolme vuotta sitten kynnysmaton virkkaamisen matonkuteesta. Muotona oli juuri myös tuo isoäidin neliö. Virkkaamani matto on edelleen kyllä kesken. Matossani on kyllä pieni pulma, se ei pysy suorassa. Olen tehnyt ketjusilmukoita liikaa pylväiden väleihin. Kysyisinkin, että montako ketjusilmukkaa olet tehnyt kahden pylväsryhmän väliin? Montako pylvästä teit yhteen pylväsryhmään? Näyttäisi siltä, että pylväitä on kolme aina yhdessä pylväsryhmässä... Oman mattoni pylväs- ja ketjusilmukka määriä en muista, koska en ole sitä hetkeen tehnyt. Tämähän on tämä ikuinen käsityöläisen ongelma..

-J

Miia kirjoitti...

Virkkasin pylväiden väliin 2 ketjusilmukkaa ja yhteen pylväsryhmään 3 pylvästä. Noilla pysyy ihan hyvin suorassa. Asiaa auttoi vielä se, että pesin maton valmiina ja muotoilin kosteana.

Kyllä se siitä, inspiraatiota odotellessa. ;)

Laura kirjoitti...

Aivan ihana! Upeat värit.

Miia kirjoitti...

Kiitos Laura! :)

Jonna kirjoitti...

Ihana pikkumatto! Hyvät värit :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Lähetä kommentti