21.12.12

Maalattu säilytyslaatikko


Spray-maalasin puisen säilytyslaatikon mustaksi. Puunvärisenäkin oli ihan kiva, mutta musta vaan on jotenkin "ryhdikkäämpi" ja "särmikkäämpi" väri.

Tällaisia puulaatikoita pystyy itsekin nikkaroimaan. Pohjaan vanerilevy, neljä tukirimaa pystysuoraan ja kolme rimaa joka sivulle vaakasuoraan. Haluttuun mittaan sahatut rimat liimataan ja naulataan kiinni toisiinsa. Laatikoita voi nikkaroida erikokoisina, eri säilytystarkoituksiin.    


Puulaatikoita voi antaa myös lahjaksi. Laatikkoon voi kerätä ja pakata lahjaksi annettavia asioita. Valmiin kokonaisuuden voi paketoida sellofaaniin.


20.12.12

Klipseillä kortit seinälle


Kortteja ym. kuvia voi kiinnittää seinälle klipseillä. Seinään hakataan naula ja klipsi ripustetaan renkaastaan naulaan.


Kuvagalleriaan on helppo vaihtaa uudet kortit, valokuvat, lasten piirrokset jne. Klipseillä seinän voi kiinnittää myös muistilaput, kirjeet, laskut, pääsyliput, kuitit yms. muistettavat asiat. 

Näin joulun aikaan klipseillä voi ripustaa joulukortit esille.  

Maalasin nämä alun perin metallinväriset klipsit mustiksi spray-maalilla. Erikokoisia ja -värisiä klipsejä saa ostaa kirjakaupoista ja muista askartelu- ja toimistotarvikkeita myyvistä myymälöistä. Klipsejä voi koristella esim. teipeillä, papereilla ja kankailla kuten täällä on tehty.


19.12.12

Neulottu joulunpunainen tiskiliina


Neuloin oikeilla ja nurjilla silmukoilla joulunpunaisen tiskiliinan bambu/puuvillalangasta. Reunat on neulottu helmineuleena, korinpohjakuvio syntyi vuorottelemalla oikeaa ja nurjaa neuletta. 


Käytin Schachenmayr smc -lankaa (Bamboo/Cotton). Lankaa myydään 50 g:n kerissä. Materiaali on 50 % puuvillaa ja 50 % bambua. Väri on 31 rubin.

Lankaa tiskiliinaan kului puolet kerästä eli n. 25 g. Neuloin puikoilla nro 3,5.


Tein aikaisemmin tiskiliinan virkkaamalla. Postaus isoäidinneliön mallilla virkatusta tiskiliinasta löytyy täältä.  

15.12.12

Nappitarjotin


Tuunasin aikaisemmin puisen nappilautasen ja ripustin sen seinälle. Tein samalla idealla toisen vähän suuremman puisen nappilautasen tarjottimeksi. 


Tällä kertaa annoin tarjottimen jäädä puupinnalle. Poraaminen onnistui paremmin, kun olin jo yhteen nappilautaseen harjoitellut

Koska tämän tarjottimen rei'istä tuli siistit, reunoja ei tarvinnut korjata kittaamalla eikä kittauksen päälle tarvinnut maalia. Puisen tarjottimen voi käsitellä maalaamisen lisäksi petsaamalla, vahaamalla, öljyämällä jne. 


Napinreiät saa kohdistettua paikoilleen, kun piirtää reikien paikat ensin ruutupaperille ja käyttää sitä kaavana. Kun reikien kohdat on merkattu paikoilleen, reikien poraaminen on helpompaa. Tarjottimesta saa napin myös piirtämällä napinreiät esim. tussilla, jos ei raaski porata reikiä puulautasen läpi.