19.12.12

Neulottu joulunpunainen tiskiliina


Neuloin oikeilla ja nurjilla silmukoilla joulunpunaisen tiskiliinan bambu/puuvillalangasta. Reunat on neulottu helmineuleena, korinpohjakuvio syntyi vuorottelemalla oikeaa ja nurjaa neuletta. 


Käytin Schachenmayr smc -lankaa (Bamboo/Cotton). Lankaa myydään 50 g:n kerissä. Materiaali on 50 % puuvillaa ja 50 % bambua. Väri on 31 rubin.

Lankaa tiskiliinaan kului puolet kerästä eli n. 25 g. Neuloin puikoilla nro 3,5.


Tein aikaisemmin tiskiliinan virkkaamalla. Postaus isoäidinneliön mallilla virkatusta tiskiliinasta löytyy täältä.  

8 comments :

Silmukan saalistaja kirjoitti...

Hieno tiskirätti :D On pitänyt tuollaisia värkkäillä itsekkin :) Niin ja jos saan esittää hölmön kysymyksen niin voiko noita itse neulottuja tiskirättejä pestä? Eli ovatko pidempi käyttöisiä kuin normaalit teolliset tiskirätit?

Unknown kirjoitti...

vois kutoa tai virkata! mutta vaatii ilmeisesti sitä bambulankaa.
mieki olen innostunu käsitöistä tän syksyn aikana ja nuo vaikuttas kohtuu helpoilta ja kauniitakin ovat :)

Anonyymi kirjoitti...

Ihana! Vieläköhän ehtisi tehdä pariin Joulupakettiin:)

Miia kirjoitti...

Kiitti. :) Voi pestä pesukoneessa 30 asteessa.

Miia kirjoitti...

Bambulanka on tähän tarkoitukseen paras materiaali. Bambukuitu on luonnostaan antibakteerinen ja hygieeninen materiaali. Bakteerit eivät kiinnity bambuun, koska sen kuitu on sileä ja pyöreä.

Käsitöitä on kiva tehdä, siinä tulee mukana tekemisen ilo. Onnistunut lopputulos tuottaa onnistumisen iloa. Onnistumiset kannustaa jatkamaan jne.

Kannattaa aloittaa helpoista malleista, niin ei tuskastu heti alkuunsa. Tekemällä oppii ja pian pystyy tekemään jo haastavampiakin töitä. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. :) Ehtii hyvin. Liinat neuloo tai virkkaa nopeasti, kun valitsee helpon mallin. Itse tehty lahja on aina kiva saada.

Unknown kirjoitti...

Minäkin tein vihdoin tänä syksynä näitä. Ei ole noin kauniita ja säntillisiä minun liinat :) mutta luovuus kunniaan. Näitä on tekemisen lisäksi kiva käyttää ja kiva pitää esillä.

Miia kirjoitti...

Nimenomaan! Näillä saa myös helposti lisättyä väriä sisustukseen. En hirveesti välitä joulukoristeista, mutta jotain punaista silti on kiva aina jouluksi laittaa esille. :)

Lähetä kommentti