7.7.13

Tiikkiviilutetun tv-tason kunnostaminen [osa 1]


Kävin viikonloppuna kotiseudullani maalla. Kun ei ole kiire, voi ajella pikkuteitä, nauttia maisemista ja poiketa aina välillä tauolle. Viiden tunnin ajomatkan varrelle osui monta kivaa kesäkahvilaa ja kirpputoria. Käyttäkää ihmeessä pienyrittäjien tarjoamia palveluja, kun reissaatte kesälomalla. Voittavat mennen tullen isot aakkospaikat. :)

Toin mukanani reissulta tämän tv-tason/lehtitelineen. Taso on peräisin 50- tai 60 -luvulta. Sen runko on mustaksi maalattua metalliputkea. Kansi on ohuella tiikkiviilulla pinnoitettua levyä ja sen koko on 40 x 70 cm.
Tv-taso on muuten hyvässä kunnossa, mutta kannen pinta on mustunut. Se on saanut joskus kosteutta, pintaan on jäänyt renkaita ja viilut irvistävät muutamasta kohtaa.

Vielä en ole päättänyt, mitä kannelle teen. Kansilevyn voisi maalata tai vaihtaa kokonaan uuteen, mutta haluan säilyttää alkuperäisen viilupinnan. 

Lähetin kyselyn Pintanikkareille, millä he suosittelevat tiikkiviilutetun pinnan kunnostamaan. Heillä näyttää olevan paljon tuotteita erilaisiin käyttötarkoituksiin ja osaavat varmasti auttaa valitsemaan oikean tuotteen tällekin materiaalille.
Aion käyttää kunnostettua tasoa yöpöytänä. Sen päälle mahtuu herätyskello, pöytävalaisin ym. tarpeellista tavaraa. Lehtitelineeseen tulee lehdet ja kirjat, joita olen lukemassa. 

Tv-taso sopii myös siirrettäväksi apupöydäksi, sohva- ja sivupöydäksi, levysoittimen tasoksi, eteisen laskutasoksi, kukkapöydäksi jne.  
Kunnostin jo aiemmin samaa tyyliä ja aikakautta edustavan tuolin. Kerroin tuolin uudistamisesta ja verhoilemisesta täällä. Tuoli ja tv-taso sopivat mielestäni hyvin yhteen. :)