8.12.13

Suojapussi tabletille kierrätetystä nahkatakista


Ostin jo toisen miesten nahkatakin kirpputorilta materiaaliksi erilaisiin nahkatöihin.

Tällä kertaa ompelin kierrätetystä nahasta suojapussin tabletille.
Aloitin piirtämällä kaavan tabletin ääriviivojen mukaan. Kaavan avulla leikkasin nahasta etukappaleen sekä takakappaleen kansiläppineen.  

Leikkasin kovikekankaasta samankokoiset palat ja liimasin ne silittämällä nahan taakse antamaan suojapussille ryhtiä. Kovikekangas toimii samalla pussin vuorina ja suojaa näyttöä.
Suojapussin takakappaleen leikkasin niin, että siihen tuli mukaan takissa ollut rintatasku. Taskussa voi säilyttää tabletin kosketusnäytölle tarkoitettua kynää tai latausjohtoa.
  Leikkasin nahkatakista napinläpilenkit ja ompelin niistä yhden kansiläpän reunaan. Suojapussiin ompelemani nappi on vanhasta villakangastakista.
Pienemmässä koossa samalla idealla voi ommella suojapussin puhelimelle.

12 comments :

Maru kirjoitti...

Oot sinä kyllä näppärä!

Repsu kirjoitti...

Veli kaipailee juurikin tuollaista! Ompelitko nahkaa ihan ompelukoneella, mun tekeminen on tyssännyt heti alkuunsa kun en haluais tuhota ompelukonetta.. :)

Anonyymi kirjoitti...

näppärä,luova ja kekseliäs !

Käsityö-insinööri kirjoitti...

Hmmm tuli mieleen, että mitäs näyttö sanoo tosta, että siinä on päällä kova nappi? Jos vaikka pakkaa tabletin pussukkoineen laukkuun ja sitten laukussa oleva (rahaa täynnänsä tietysti) lompakko kolahtaa tai painuu tota nappia vasten ja nappi painuu näyttöön. Luulen, että näyttö ei tykkää vaan sanoo sopimuksen irti. Oisko parempi vaihtoehto joku solmittava naru tai sitten tarranauha?

Miia kirjoitti...

Kiitos, kaikkea tulee kokeiltua. ;)

Miia kirjoitti...

Veljelle hyvä joululahjaidea! ;)

Ompelin ihan ompelukoneella. Käytin ompeluun nahkaneulaa. Nahan ompeluun on olemassa myös teflonpaininjalkoja ja paininjalkaan liimattavaa teflonteippiä. Näillä apuvälineillä nahkaa on helpompi ommella, koska paininjalka liukuu paremmin nihkeän nahan pinnalla, eikä ompelukoneen neula tee liian isoja reikiä nahkaan.

Miia kirjoitti...

Kiitti. :)

Miia kirjoitti...

Jaa-a, tuota en tullut ajatelleeksi. Voi olla, ettei näyttö kestä moista. Toisaalta taas nahka on paksua ja pehmeää materiaalia, joka joustaa ja ottaa vastaan kolhuja. Solmittava nauha tai tarranauha käyvät myös hyvin. Tai sitten nahasta voi leikata tampin, joka ommellaan suojapussin reunoihin. Kansi suljetaan pujottamalla läppä tampin alle. :)

Anonyymi kirjoitti...

Mä ostin kanssa kerran nahkatakin kirpparilta ihan sun innoittamana, ajattelin että tekisin siitä itsekin kaikkea kivaa. Into tyssäsi kuitenkin siihen, ettei nahka kuljekaan ompelukoneessa ihan tuosta vaan. Sitä en tietenkään osannut ajatella etukäteen.
Siitä lähtien on pitänyt ostaa koneeseen tarvittavat osat, mutta edelleen on vain aikeena :D
Ehkä vielä jossain vaiheessa!

Käsityö-insinööri kirjoitti...

Tamppi on hyvä idea!

Miia kirjoitti...

:)

Miia kirjoitti...

Ehkäpä vielä jonain päivänä se inspiraatio iskee. ;)

Lähetä kommentti