29.6.16

Helppo kesäterassi puisista pihalaatoista ja suodatinkankaasta


Helpoin ja nopein tapa tehdä terassi on tehdä se valmiista puisista pihalaatoista!
Terassin alueelta voi kuoria pintamaan ja levittää laattojen alle soraa tai hiekkaa. Samalla alueen mahdolliset epätasaisuudet (kivet, puiden juuret...) saa tasoitettua. Ohitin sujuvasti tämän työvaiheen ja ladoin laatat ilman pohjatöitä suoraan nurmikon päälle.

Levitin laattojen alle kuitenkin ensin suodatinkankaan, ettei ruoho pääse kasvamaan laattojen välistä. Suodatinkangas kannattaa leikata ja asetella niin, että se peittää koko alueen, mutta ei jää näkyviin laattojen reunoilta.  

Koska pohjatöitä ei tehty ja nurmikko on epätasainen, laattojen asettelu tuotti vähän päänvaivaa. Jotkut laatat asettuivat paikoilleen paremmin toisin päin kuin olin ajatellut. Laattojen keinumattomuus meni tässä kohtaa niiden symmetrisen asettelun edelle. 
Tällainen kevytrakenteinen terassi on helppo purkaa syksyllä ja viedä laatat sisälle säilytettäväksi seuraavaa kesää varten. Kevytrakenteinen terassi ei vaadi massiivisia rakennus- ja maansiirtotöitä ja sen paikkaa voi helposti vaihtaa, jos siltä tuntuu. 

Tähän 2,4 x 3,0 m kokoiseen terassiin tarvittiin 20 kpl pihalaattoja sekä 10 neliötä suodatinkangasta. Miljöökoriste Oy:n valmistamat 60 x 60 cm puulaatat oli valmiiksi käsitelty puunsuoja-aineella ja sävytetty grafiitin harmaiksi. Laattoja saa eri kokoisina ja sävyisinä sekä uritettuina.