18.6.16

Rikkoontuneen peilin tuunaus


Tuunasin rikkoontuneen Ikean Trensum-peilin kovikemuovilla ja puuvillakankaalla. 

Peilin toisen puolen lasi halkesi kahdesta kohtaa, mutta pysyy silti vielä paikoillaan kehyksessä. Jätin lasin paikoilleen kehykseen ja pujotin kovikemuoviin liimatun kangaspalan kehyksen alle. Kovikemuovilla vahvistettu kangas on nyt jämäkkä ja pysyy kehyksen reunan alla liimaamatta.

Kovikemuovia käytetään mm. lampun varjostinten valmistukseen. Se on kuin kontaktimuovia, mutta liimapinta on kirkkaan muovikerroksen alla olevassa ohuessa muovilevyssä. Kirkas suojamuovi irrotetaan ja kangas, tapetti tms. liimataan muovilevyyn. Tukevaa levyä voi leikata saksilla haluamaansa muotoon.


Tuunattuna peili on taas käyttökelpoinen, eikä sen rikkoutuminen harmita enää oikeastaan ollenkaan!

2 comments :

Tuula kirjoitti...

Kivan näköinen peili, onneksi sait sen vielä korjattua. On tärkeää, että ei aina heitetä vanhaa pois ja osteta uutta tilalle. Itsekin olen käyttänyt niin kovikemuovia kuin erilaisia muovilevyjä kaikkiin kodin pieniin sisustusjuttuihin. Esimerkiksi juurikin yhden lampunvarjostimen väsäsin yöpöydän lukulampulle.

Miia kirjoitti...

Kovikemuovi on kätevä materiaali moneen käyttöön ja aina kannattaa yrittää korjata, kun jotain menee rikki. Tämä peili on yhä käytössä ja toinen puoli on pysynyt ehjänä. ;)

Lähetä kommentti