28.9.16

Pyörät lokerikon alle


Vanha seinälokerikko, jonka löysin hylättynä edellisen asuntoni varaston käytävältä, sai pienellä tuunauksella uuden elämän kaapin alla säilytyslaatikkona. 

Lokerikko mahtuu kokonsa puolesta hyvin olohuoneen kaapin alle. Kaappi ja lokerikko ovat samaa materiaalia, lastulevyä tms. painavaa kalustelevyä. Ne ovat ehkä peräisin samalta vuosikymmeneltä.


Kaappi oli maalattu mustavalkoiseksi, kun ostin sen käytettynä Tori.fi:n kautta. Se on sopinut meille sellaisenaan, vaikka maalipinta onkin jo vähän kulunut. Maalasin valkoisen lokerikon kalustemaalilla sisältä mustaksi. Nyt ne sopiva kaapin kanssa vieläkin paremmin yhteen.Ruuvasin lokerikon vaneriseen pohjaan rautakaupasta ostetut kalustepyörät (25 mm). Pyörät on tarkoitettu vuodevaate-/sängynaluslaatikkoon kiinnitettäviksi ja kestävät 15 kg painoa. Sopivat siis oikein hyvin tähän tarkoitukseen.

Ruuvin kantojen alle tuli aluslaatat (=prikat), ettei ruuvit tule läpi pohjasta.Pyörillä kaapin alla liikkuvassa lokerikossa voi säilyttää esim. kirjoja, lehtiä, leluja yms. tavaraa. Laatikon etureunaan voi ruuvata vielä tyyliin sopivat vetimet tai kahvan, joista sitä on helpompi vetää ja työntää.