11.2.17

Maalattu radiopöytä


40 - 50 -luvun funkkis-tyylinen radiopöytä löytyi Tori.fi:n kautta. Se sijoittui meillä makuuhuoneeseen ikkunan alle sivupyödäksi. 

Monikäyttöinen kaluste on mittasuhteiltaan siro (lev. 76 cm, kork. 64 cm, syv. 38 cm) ja sopii pieneenkin tilaan, vaikkapa sängyn viereen yöpöydäksi.
Aikoinaan näiden pienten puisten radiopyötien ja -kaappien ääressä kuunneltiin radiolähetyksi putkiradioista. Useimmiten radiokaapit olivat puun värisiä, kuten tämänkin alunperin. 
Tummassa puupinnassa ei ollut mitään vikaa, se vaan ei sopinut makuuhuoneen muuhun sisustukseen. 

Maalasin radiopöydän valkoiseksi vesiohenteisella Tikkurilan Helmi-kalustemaalilla. Sain tumman pinnan peittymään ja kalustemaalin tarttumaan maalaamalla kaapin ensin pohjamaalilla.
Maalasin radiokaapin sisätiloissa. Maali kuivui ja sen haju haihtui nopeasti. Sotkuakaan ei maalista tullut, kun lattian suojaksi levitti sanomalehtiä.

Kolme maalikerrosta kalustemaalia riitti peittämään alta kuultavan tumman sävyn. Maalin levittämiseen käytin pensseliä.
Radiopöydän oven lukko oli rikki, korvasin sen mustalla spray-maalilla maalaamallani lenkkivetimellä. Uusia kalustelukkoja ym. heloja kunnostettaviin huonekaluihin voi tilata esim. Helakauppa.com:ista. 
Radiokaapin hyllyille ja oven taakse mahtuu paljon kirjoja ja lehtiä. Sen vieressä on nojatuoli, jossa niitä voi lueskella. Työn alla on kunnostaa vanha jalkalamppu nojatuolin viereen lukuvaloksi. Tähän takan taaksee jäävään tilaan on tulossa lukunurkkaus, jonne voi vetäytyä kun haluaa omaa rauhaa.


5 comments :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Tulipa siitä kiva ja nyt todella hyvin sopii teidän kotiin.
Mukavaa viikonloppua!

Anonyymi kirjoitti...

Mulla on mökillä sama kaappi, ollut jo varmaan 15 vuotta. Maalasin sen vaaleanharmaaksi silloin.

Miia kirjoitti...

Kiva monikäyttöinen kaluste. :)

Tuo taitaa olla aika yleinen malli. Tuli monta samanlaista vastaan, kun radiopöytiä ja -kaappeja etsin. Pienellä tuunauksella saa sopimaan sisustukseen. Maalipinnan saa aina hiottua poiskin, jos haluaa joskus entisöidä alkuperäiseen kuosiin. :)

Väkertäjä kirjoitti...

Tulipa siisti, hieno pelastus!

Miia kirjoitti...

Kiitos. :) Kyllä siitä kelpo kaluste juuri tuohon ikkunan alle tuli.

Lähetä kommentti