24.1.17

Talipallotelineen tuunaus


Tavallinen metallinvärinen talipalloteline muuttui tavanomaisesta tyylikkääksi mattamustalla spray-maalilla maalaamalla.
Talipalloteline on maalattu samalla maalilla kuin polkupyöräteline. Maalattu pinta on kestänyt kovaa käyttöä ja vaihtelevia sääolosuhteita hyvin molemmissa.
Omenapuun oksalla roikkuva talipalloteline sekä ruokinta-automaatti ovat nyt mustina yhteensopivat. Ruokintapaikalla vierailevat linnut tuskin osaavat tätä arvostaa, mutta keittiön ikkunasta ruokintapaikan elämää tarkkailevan maalarin silmää tämä pikantti yksityiskohta hivelee kovastikin. ;)


2 comments :

MieliHeli kirjoitti...

Meillä oli nuo tasan samat metalliset talipalloteline ja lintulauta. Mutta luin, että linnun kostea silmä voi tarrautua kiinni jäiseen metalliin, enkä uskaltanut tänä talvena ripustaa niitä.

Miia kirjoitti...

Voi ei, kuulostaa ikävältä. :(

Luin myös lintujen talviruokinnasta ennen ruokinnan aloittamista syksyllä. Joissain lähteissä peloteltiin, että ruokinta houkuttelee paikalle haittaeläimiä (rottia!) ja niistä tulee ongelma. Lisäksi epäsiisteillä ruokintapaikalla saattaa levitä salmonellaa ja muita tauteja.

Päädyin metallisiin, koska ne ovat helposti puhdistettavia. Jossain kerrottiin, että linnut pitävät enemmän puisista ruokinta-automaateista, metalliset pelottavat niitä. Automaatin pitäisi olla sellainen, mihin linnut eivät pääse sisälle. Eikä talipalloja saisi ripustaa verkoissaan, linnut voivat takertua niihin jaloistaan.

Ehdin jo ajatella, ettei kannata edes aloittaa ruokintaa, kun siitä tuntuu olevan enemmän haittaa kuin hyötyä. Toistaiseksi kaikki on sujunut kuitenkin hyvin. :)

Lähetä kommentti