27.12.17

Spray-maalattu tulisijan eduspelti


Keittiön puuhellan uudistamisen yhteydessä tuli vaihdettua myös sen edessä ollut lattian kipinäsuoja. Alkuperäinen (irrallinen) suoja oli tehty ohuen levyn päälle liimatuista mustista keraamisista laatoista. Ihan toimiva ratkaisu sekin, mutta nyt sen tilalle vaihdettiin ohut peltinen 40 x 100 cm sinkitty uunineduspelti.


Kipinäpelti ei tietenkään ollut valmis kiinnitettäväksi paikoilleen sellaisenaan, vaan se piti maalata puulieden väreihin sopivaksi.


Käytin maalaamiseen metallille sopivaa mustaa mattapintaista spray-maalia. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin maali pysyy levyn pinnassa. Luultavasti ihan hyvin, koska liesi ei ole kovinkaan ahkerassa käytössä. Maalin kannattaa antaa kuivua ja kovettua rauhassa, silloin pinnasta tulee kovempi ja kestävämpi.


Levyn ja hellan väliin liimasin lattialistan. Itse levyn teippasin lattiaan kaksipuolisella teipillä. Levyn ylös kääntyvä reuna pitää liimattua lattialistaa paikoillaan.

2 comments :

Maija kirjoitti...

Hyvin sopii tuo musta väri tuon uuden hienon hellan eteen, enpä ole ajatellut, että noita voi noin helposti maalailla itse. Meillä on nimenomaan tuollainen samanlainen sinkitty metallilevy meidän takan edessä, mutta se on sellainen harmaan/hopean värinen, koska ei löytynyt sillä hetkellä mitään muutakaan. Haluaisin sen kuparin väriseksi, niin pitääpä nyt sitten käydä ostamassa spray-maalia jostain. Kiitos hyvästä vinkistä!

Miia kirjoitti...

Kannattaa valita metallin maalaamiseen sopiva spray-maali ja antaa maalin kovettua kunnolla ennen käyttöönottoa. Sitten myös sellainen vinkki, että jos maalatulle levylle sattuu kaatumaan vettä, eikä sitä heti pyyhi pois, maalipinta pehmenee ja lähtee hilseilemään.

Meillä oli yökylässä lainakoira, jonka vesikippo kaatui yöllä levyn päälle. Aamulla huomattiin, että lätäkön alla monta tuntia muhinut maalipinta alkoi kupruilla ja irtoilla.

Kovassa käytössä maalipinta naarmuuntuu jonkin verran. Ei mielestäni haittaa, menee normaalin kulumisen piikkin ja näyttää oikeastaan aika kivalta. Seisovaa vettä maalipinta ei kuitenkaan kestä.

Lähetä kommentti