1.1.18

Maalaamalla uudistettu makuuhuoneen punatiiliseinä


Keittiön puuhellan maalausprojektista jäi jäljelle sävytettyä täyshimmeää Muuri-maalia. Maalasin sillä teinin huoneen rouhean 220 x 240 cm kokoisen punatiiliseinän valkoiseksi.

Makuuhuoneen tiiliseinän olisi voinut maalata ihan tavallisella seinämaalilla erikoismaalin sijaan, mutta näin tuli hyödynnettyä toisesta projektista jäänyt maali.Teinin huoneen seinän tiilet ovat rosoiset ja rouheat (kierrätystiiliä?). Kannattaa huomioida, että karkeamman tiilipinnan maalaamiseen kuluu enemmän maalia kuin sileän.

Jatkoin vesiohenteista maalia laimentamalla sitä vedellä ensimmäisellä maalauskerralla. En osannut arvioida 
maalin menekkiä, joten sain sen riittämään paremmin ohentamalla. Maalarinvalkoinen Muuri-maali peitti hyvin tumman tiilen laimennettunakin.


Levitin maalin rosoiseen seinään pensselillä hiertämällä ja töpöttelemällä. Ensimmäisen maalauskerran jälkeen tiilipintaan jääneet kolot peittyivät toisella kerroksella ohentamatonta maalia. Viimeistelin seinän töpöttelemällä loput maalista kohtiin, jotka tarvitsivat vielä paikkausta.Punatiiliseinä oli kyllä kieltämättä aika "vankilamainen", nyt kun sitä katsoo näistä ennen-kuvista.
Seinä on pitänyt maalata tai rapata jo kauan sitten. Jotkut projektit valmistuvat vasta sitten, kun jokin toinen projekti ne käynnistää.Maalarinvalkoiseksi maalattu tiiliseinä on nyt neutraali tausta huoneen sisustukselle. Pienestä makuuhuoneesta tuli valoisampi ja todellista kokoaan suuremman oloinen.
Rappaamalla tasoittamisen sijaan maalaamalla uudistettu tiiliseinä on yhä kivan rosoinen ja eläväpintainen.
  

2 comments :

Anne kirjoitti...

Me muutimme uuteen kotiin syyskuussa missä oli myös tiiliseinä ja vielä todella tumma sellainen...jokeri maali ei peittänyt hyvin nyt puolen vuoden jälkeen punainen puskee valkoisen maalin läpi...eteisessä vedettiin ensin pohjalle harmaata jokeri maalia ja sitten valkoinen niin ei tule punaista läpi...alakerran tiiliseiniin taidan suosiolla vetäistä tuota muuri maalia :)

Miia kirjoitti...

Tummaa pohjaa on aina haastavampi peittää vaalealla kuin toisin päin, mutta tuo Muuri oli kyllä aika paksua ja peittävää.

Ehkä ensimmäinen kerros pitäisi maalata vaalealla pohjamaalilla ja sen päälle kaksi kerrosta tavallisella ohentamattomalla seinämaalilla?

Maaleissa on kyllä eroja, toivottavasti saat alakerran tiiliseinien maalauksen onnistumaan Muurilla. :)

Lähetä kommentti