1.1.18

Maalaamalla uudistettu makuuhuoneen punatiiliseinä


Keittiön puuhellan maalausprojektista jäi jäljelle sävytettyä täyshimmeää Muuri-maalia. Maalasin sillä teinin huoneen rouhean 220 x 240 cm kokoisen punatiiliseinän valkoiseksi.

Makuuhuoneen tiiliseinän olisi voinut maalata ihan tavallisella seinämaalilla erikoismaalin sijaan, mutta näin tuli hyödynnettyä toisesta projektista jäänyt maali.Teinin huoneen seinän tiilet ovat rosoiset ja rouheat (kierrätystiiliä?). Kannattaa huomioida, että karkeamman tiilipinnan maalaamiseen kuluu enemmän maalia kuin sileän.

Jatkoin vesiohenteista maalia laimentamalla sitä vedellä ensimmäisellä maalauskerralla. En osannut arvioida 
maalin menekkiä, joten sain sen riittämään paremmin ohentamalla. Maalarinvalkoinen Muuri-maali peitti hyvin tumman tiilen laimennettunakin.


Levitin maalin rosoiseen seinään pensselillä hiertämällä ja töpöttelemällä. Ensimmäisen maalauskerran jälkeen tiilipintaan jääneet kolot peittyivät toisella kerroksella ohentamatonta maalia. Viimeistelin seinän töpöttelemällä loput maalista kohtiin, jotka tarvitsivat vielä paikkausta.Punatiiliseinä oli kyllä kieltämättä aika "vankilamainen", nyt kun sitä katsoo näistä ennen-kuvista.
Seinä on pitänyt maalata tai rapata jo kauan sitten. Jotkut projektit valmistuvat vasta sitten, kun jokin toinen projekti ne käynnistää.Maalarinvalkoiseksi maalattu tiiliseinä on nyt neutraali tausta huoneen sisustukselle. Pienestä makuuhuoneesta tuli valoisampi ja todellista kokoaan suuremman oloinen.
Rappaamalla tasoittamisen sijaan maalaamalla uudistettu tiiliseinä on yhä kivan rosoinen ja eläväpintainen.