7.4.18

Tiskiaineella ja vedellä kiinnitettävät ikkunakalvot


Eteisen kahteen ikkunalliseen välioveen tarvittiin näkösuojaa. Ovien kirkkaat lasiruudut päätettiin kalvottaa luonnonvaloa läpi päästävillä, mutta huoneesta toiseen näkymän peittävillä ikkunakalvoilla.


Toinen kalvotetuista ovista on teini-ikäisen huoneen ovi. Teini tarvitsee yksityisyyttä ja omaa rauhaa huoneessaan. Huoneen siivous voi olla suurpiirteisempää, kun sotkut piiloutuvat oven taakse. Toinen kalvotetuista väliovista johtaa tuulikaappiin. Yhtenäisyyden vuoksi molempien ovien ikkunalasit päädyttiin kalvottamaan samalla huurrepintaisella ikkunakalvolla.Vedellä ja astianpesuaineella kiinnitettävää vinyylikalvoa löytyi Clas Ohlsonilta. 45 cm leveässä rullassa on 150 cm ikkunakalvoa. Kahden oven laseihin kului neljä rullaa.


Tuulikaapin oven laseissa oli aiemmin tärkkelyksellä liimatut pitsiverhot. Ikkunaruutuihin kiinnitetyt verhot pysyivät lasipinnassa hyvin, mutta irtosivat helposti vetämällä. Tärkkelys lähti lasista kuumalla vedellä ja siivousliinalla hankaamalla. Mittasin ovien ikkunaruudut tarkasti ja leikkasin kalvosta sopivan kokoiset palat. Sekoitin suihkupulloon astianpesuainetta ja vettä, jota suihkutin lasiin ennen kalvon kiinnittämistä. Kalvossa on suojamuovi, joka irrotetaan ennen kiinnittämistä. Kalvon kiiltävä tasainen puoli asetellaan lasin pintaa vasten.

Kun kalvo on lasiruudun keskellä, ilmakuplat poistetaan ikkunalastalla. Jos kalvo ei mene kerralla kohdalleen, sen voi irrottaa ja kiinnittää uudelleen. Ylimääräiset astianpesuvedet kuivataan puhtaalla nukkaamattomalla liiinalla. 


Kalvo kiinnittyy ikkunalasiin tiukasti kuivuessaan. Vinyylikalvot on helppo irrottaa lasista jälkiä jättämättä ja ne voi käyttää uudelleen.

13 comments :

Eija kirjoitti...

Kiitos, tuollaista olen miettinyt. Nyt tiedän, että toimii.

Miia kirjoitti...

Toimii kyllä. Hankalinta kiinnittämisessä oli irrottaa kalvon suojamuovi. Olivat aika tiukasti kiinni toisissaan, niin kuin kaupan hedelmäpussit joskus. ;)

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Meillä on ulko-oven ikkunassa tuota kalvoa....hyvin on toiminut.

Miia kirjoitti...

Kiva kuulla muidenkin kokemuksia. (:

Väkertäjä kirjoitti...

Tyttären perheen tuulikaapin ovessa on vastaavaa ja hyvin on pysynyt ikkunassa :) Kätevä systeemi.

Anne kirjoitti...

Nämä on clasulla välillä todella kivassa alessa...itse ostin sitä marokko kuosia alakerran takkahuoneen ja pesuhuoneen ikkunaan ja toimii sielläkin :)
Kivaa viikkoa :)

Miia kirjoitti...

Kätevää ja edullista. :) Marokko-kuosi on kiva, harkitsin sitä itsekin.

Kokemuksistanne päätellen kalvo toimii myös sekä kosteiden että viileidenkin tilojen ikkunalaseissa.

Arja kirjoitti...

Onpas hieno! :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Ester kirjoitti...

Kiva postaus ja todella kauniit kuvat! :)

Miia kirjoitti...

Kiitos, kiva kuulla. (:

Haidi kirjoitti...

Siis etsin pieniä diy ideoita mökille toteutettavaksi ja löysin blogin puuhellan maalauspostauksen kautta! Ihania postauksia, vinkkejä ja diy juttuja tälläiselle aloittelevalle remppa naiselle :)

Miia kirjoitti...

Täältähän näitä DIY-juttuja löytyy, kiva että löysit blogin. :) Itsekin etsin ideoita, vinkkejä ja ohjeita netistä kaikenlaisiin hommiin. Siksi mielelläni laitan omatkin ideat ja kokemukset jakoon. On aina mukavaa kuulla, jos niistä on jollekin apua omissa projekteissa.

Lähetä kommentti