17.6.18

Oviverho ja lyhennetty verhokisko


Aurinko paistaa kesäaamuisin suoraan makuuhuoneen ikkunasta ja herättää aikaisin niinäkin aamuina, kun saisi nukkua pitkään.


Ikkunat saa pimennettyä paksusta puuvillakankaasta ompelemillani laskosverhoilla, mutta koska huoneiden välillä ei ole ovea, valoa tulee myös toisen huoneen puolelta.

Ratkaisin tämän ongelman kiinnittämällä oviaukkoon verhokiskon ja aukon eteen yöksi vedettävän verhon.Metallinen kattokisko on valkoiseksi maalattu, 150 cm Kirschin U-kisko. Se oli 125 cm leveään aukkoon liian pitkä, joten sahasin sen rautasahalla sopivan mittaiseksi.

Ruuvasin ensin kiskon toisesta päästä päätystopparin irti. Sahauksen jälkeen ruuvasin sen takaisin lyhennettyyn päähän. Stoppari kiskon päässä peittää sahauspinnan, jos ei siitä sattunut tulemaan kovin siisti.Lyhennetyssä kiskossa oli enää 3 reikää kiinnitystä varten. Porasin lyhennettyyn päähän yhden reiän kiinnitystä varten, että kisko pysyy tukevasti katossa, eikä kiskon toinen pää jää roikkumaan painavammankaan verhon painosta.


 Ompelin oviaukkoon suoran verhon harmaasta 150 cm leveästä pellavakankaasta. Jätin kankaan sivut huolittelematta ja rypistin valmiin verhon, että se näyttäisi rennolta.

Pellavaverho on kevyt, läpikuultava ja päästää valoa läpi. Se ei pimennä makuuhuonetta, mutta siivilöi huoneeseen tulevan valon pehmeämpänä.

Jos haluaa pimentävämmän verhon, kannattaa se ommella paksummasta ja tummemmasta kankaasta. Kiireisinä aamuina verhon taakse on helppo piilottaa myös petaamaton sänky.


2 comments :

Unna kirjoitti...

Siitähän tuli oikein siisti. Itselläni olisi verhokiskot etsinnässä meidän uuteen asuntoomme, ikävä kyllä veikkaan ettei omat taidot riitä siihen että alkaisin itse tekemään. Olen yrittänyt etsiä ammattilaista, joka voisi ne meidän puolesta asentaa. Kätevä tuo, että saa vaikka sen petaamattoman sängyn piiloon teillä, ihan vain sillä että vetää verhon eteen!

Miia kirjoitti...

Kyllä se omasta mielestänikin onnistui hyvin. :)

Tuo kapea valkoinen metallikisko on kätevä, kun se on aika huomaamaton ja sitä pystyy rautasahalla sahaamaan sopivan mittaiseksi. Käytin samaa ideaa jo toisenkin kerran, kun piilotin verholla kuivausrummun aukon (https://tee-se-itse-sisustusideat.blogspot.com/2021/10/kuivaustanko-teline-ja-verho.html).

Voisin vinkata käyttämään Helpdoria apuna pienissä asennustöissä. Heidän kauttaan saa "handymanin" juuri tällaisiin pieniin kodin asennustöihin. Tampereella löysin heidän kauttaan saman yrityksen kaverit sekä muuttoavuksi että asentamaan uuteen kotiin mm. naulakoita, kuivaustelineen, amppelikoukkuja jne. Kannattaa tehdä lista muistakin vastaavanlaisista asennustöistä, voit pyytää tekemään kaikki kertakäynnillä. Hinnat ja lisätietoa löytyy osoitteesta helpdor.com.

Lähetä kommentti