6.2.19

Kehystetty ompelulankateline


Vanhoja taulunkehyksiä voi uusiokäyttää mm. ompelulankarullien säilytyksessä.


Ompelulankatelineen tarvikkeet:

- vanhat taulunkehykset esim. kirpputorilta
- spray-maalia
- pala vaneria tms. levyä
- hiomapaperia
- pitkiä ohuita nauloja
- pala kangasta
- pala vanulevyä
- sakset
- tussi
- viivain tms. mitta
- niittipistooli
- pihdit vanhan kuvan ja niittien irrotukseen


Irrotin kehyksistä niissä olleen kuvan ja sen kiinnitykseen käytetyt niitit pihdeillä. Sen jälkeen maalasin alun perin kullanväriset kehykset kahteen kertaan hopeanvärisellä spray-maalilla.


Kehykseen mahtuu 40 x 50 cm kuva, joten sahautin siihen samankokoisen palan vaneria. Vanerin reunat ja kulmat on hyvä pyöristää kevyesti hiomalla, etteivät tikut revi vanerin päälle tulevaa vanua ja kangasta rikki.


Nidoin vaneripalan päälle palan vanulevyä ja sen päälle pellavakangasta. Tässä vaiheessa mittasin ja merkkasin naulojen paikat tussilla kankaan päälle.

Jos käyttää ruudullista kangasta, naulojen paikat on helppo löytää mittaamatta kankaan ruutujen avulla.


Naulojen tulee olla pitkiä ja ohuita. Pidemmätkin lankarullat pysyvät tukevasti pitkien naulojen varassa, ohuet naulat tiheään naulattuina eivät halkaise vanerilevyä. Naulat kannattaa lyödä kankaan läpi niin, etteivät ne katkaise kankaan lankoja ja tee kankaaseen reikiä. 


Löin naulat vanerin läpi niin pitkälle, että naulankärjet tulivat näkyviin levyn nurjalla puolella. En saanut lyötyä kaikkia 60 naulaa samassa kulmassa suoraan, mutta kun lankarullat tulevat paikoilleen, pientä vinoutta ei huomaa. Toistaalta vähän joka suuntaan vinksallaan olevat naulat näyttävät hauskoilta.

Lopuksi niittasin naulatun ja kankaalla päällystetyn vaneripalan taulun nurjalta puolelta kehyksiin. Ripustuslenkiksi niittasin kehyksen taakse pätkän rautalankaa.


Valmis taulu kiinnitetään ompelupöydän viereen seinälle esim. taulukoukuilla. Langat näyttävät hyvältä telineessään, kun ne järjestää väreittäin. Sopivan värinen ompelulanka löytyy telineestä helposti ja nopeasti, ompelijan käden ulottuvilta.2 comments :

Sesse kirjoitti...

Hieno! Olis tarpeen mullakin :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. :) Idea löytyi Pinterestistä, muokkasin ideasta oman näköisen version. Tämä oli kiva toteuttaa, lopputulos on toimiva ja mikä tärkeintä, näyttää hyvältä. ;)

Lähetä kommentti