6.6.19

Huonekasvit kesäksi parvekkeelle ja muita parvekeideoita


Huonekasvitkin nauttivat mielellään kesästä esim. suojaisella parvekkeella. Huonekasvit saavat ulkona enemmän valoa kuin sisätiloissa ja ilmankosteuskin on niille huoneilmaa suotuisampi. Ne kasvavat kesän aikana silmissä ja vahvistuvat niin, että selviävät taas paremmiin sisällä talven yli.


Paahdetta eivät huonekasvitkaan kestä. Ne kannattaa sijoittaa mielummin puolivarjoon kuin suoraan aurinkoon. Parvekkeen on hyvä olla katettu, etteivät ne saa liikaa sadevettä.


Ruukut voi sijoitella kesäkukkien ja yrttien joukkoon hyllyille tai pöydille. Samaan paikkaan kootut kasvit muistaa kastella samalla kertaa.


Jotta yksittäisiä pieniä ruukkuja olisi helpompi tarvittaessa siirrellä (esim. pölyjen pyyhkimisen ajaksi), ne kannattaa koota samalle aluslautaselle tai tarjottimelle.


Jos tilaa on vähän, kasveja voi ripustaa amppeleihin kattorakenteisiin tai seinälle naulakkoon.


Amppeleita voi solmia itse matonkuteesta, moppilangasta tai juuttinarusta.


Jos huonekasvien ruukut eivät sovi parvekkeen muuhun sisustukseen, ne voi piilottaa valmiisiin istutuspusseihin. Suojapusseja voi ommella itsekin esim. paksusta säkkikankaasta tai pellavasta. Pussien somisteeksi sopii hyvin juuttinaru.


Istutussäkkeihin voi tietenkin myös kylvää kesäkukkien siemeniä ja istuttaa taimia.


Parvekkelle lentäneet roskat ja muut sotkut on kätevä siivota, kun siivousvälineet löytyvät läheltä. Pölyriepu, rikkalapio ja -harja ovat käden ulottuvilla, kun ne ripustaa parvekepöydän päätyyn koukuilla.


Pöydän alle vaijerilla kiinnitettyjen verhojen taakse voi piilottaa kaikenlaista sekalaista tavaraa.


Laudoista nikkaroitu maalattu puulaatikko toimii säilytystilana ja istuimena.


Parvekkelle voi tuoda kasveja kesän ajaksi myös puutarhasta. Tässä kattomehitähteä kaktusmultaan ja laakeaan punasaviastiaan istutettuna.


Kesän aikana kattomehitähti valtaa koko astian. Syksyllä sen voi istuttaa takaisin puutarhaan.


Kolhuiset saviruukut voi hyödyntää kynttilöinä, kun niihin valaa vanhoista kynttilänpätkistä rouhittua kynttilämassaa.


Kasvien joukkoon sijoitellut ihmis- ja eläinhahmot ovat hauskoja!

0 kommenttia :

Lähetä kommentti