3.9.19

Pitsiverhosta viirinauha


Pitsisestä valoverhosta saa helposti ja nopeasti ommeltua viirinauhoja, ihan itselle tai lahjaksi. Pitsisen viirinauhan voi ripustaa esim. verhon tilalle ikkunaan, koska se päästää valon kauniisti läpi.Romanttinen viirinauha sopii tunnelmaa tuomaan esim. kesämökille, leikkimökkiin, kesähuoneeseen, parvekkeelle, terassille, kasvihuoneeseen, lastenhuoneeseen, ompeluhuoneeseen jne.Tähän viirinauhaan käytetyssä valoverhossa on vaihteleva kuviointi. Verhon eri kohdista leikatut pitsitilkut ovat kaikki erilaisia.Pitsiverhon lisäksi viirinauhaan tarvitaan vinonauhaa n. 360 cm (tms. nauhaa), kaava, sakset, nuppineuloja, ompelulankaa ja ompelukone.

Piirsin viirin kaavan paperille. Kolmion muotoisen kaavan korkeus keskeltä on 18,5 cm, yläreunan pituus 16 cm ja pitkien sivujen pituus 20 cm. Lisäsin tilkun kaavan yläreunaan 1 cm saumanvaraa ompelua varten.Tilkut on helppo leikata kankaasta kaavan ääriviivoja pitkin. Tilkut kannattaa leikata värillisen taustan päällä, valkoisen tason päällä valkoisen pitsikankaan reunoja on vaikea hahmottaa.

Leikkasin yhteen viirinauhaan 16 kpl pitsitilkkuja, jotka neulasin peräkkäin yläreunastaan vinonauhaan. Tilkkujen reunoja ei tarvitse huolitella. Tilkut ommellaan kahtia taitetun vinonauhan väliin nauhan päältä suoralla ompeleella. Nauha taitetaan kahtia koko matkalta ja ompelu aloitetaan nauhan päästä.

Pitsitilkuista tuli 256 cm pitkä ketju. Viirinauhan molemmissa päissä on n. 50 cm nauhaa kiinnittämistä/solmimista varten.

3 kommenttia :

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tulipas siitä kaunis!

Milla Sukhilta kirjoitti...

Onpa hienon näköisiä! Jotenkin aina ajatellut että viirit ovat lähinnä lasten sisustukseen, mutta tuo piristää kyllä aikuistenkin tilaa :)

Miia kirjoitti...

Kiitos molemmille kommenteista. :) Ehkä se on tuo yksivärisyys ja valkoisuus, joka tekee pitsiviiristä vähän "aikuisemman" kuin värikkäämmät ja kuviolliset versiot. Piristää kyllä ja sopii hyvin ikkunaan kevyemmäksi verhoksi. Ja oli myös kiva ommella!

Lähetä kommentti