12.6.11

Eteisen muutos


Poistin eteisen kaappien päällä olevan valkoisen sokkelin ja laitoin tilalle säilytyslaatikoita saadakseni lisää säilytystilaa. Sokkeli lähti yllättävän helposti ja siististi irti, sitä ei oltu kiinnitetty mitenkään. Kuvan säilytyslaatikot ovat Ikeasta. Persoonallisia säilytyslaatikoita voi tehdä päällystämällä kannellisia kenkälaatikoita esim. kankaalla, tapetilla tai kontaktimuovilla.

Ruuvasin välioveen kaksi vaatekoukkua, joihin voi ripustaa tavaraa. Väliovi on ontto ja koukut ovat kiinni oven levyssä. Kestävät kuitenkin hyvin muutaman kevyen takin ja laukun painon. Koukkuihin voi ripustaa myös esim. koruja.
  

  


Vaihdoin eteisen kaappien runkoihin uudet ovet ja vetimet. Vanhat saranat jätin paikoilleen ja ruuvasin uudet, entisiin saranoihin sopivat ovet tilalle. Nopeammin ja helpommin ruuvaus sujuu ruuvivääntimellä, mutta kun en sellaista omista, ruuvaus sujui perinteisesti ruuvimeisselillä ja voimalla  (girlpower!) vääntämällä. 

Kaappien rungot olivat standardimittaiset ja uudet ovet sain niihin edullisemmin kuin jos olisi pitänyt tilata mittatilauksena. Yhteen kaapin oveen (ei näy kuvassa) tilasin peilillisen oven, koska pienessä eteisessä ei ole yhtään ehjää seinää isolle pukeutumispeilille. 

Tapetoin yhden eteisen seinän seinään liimattavalla non woven -tapetilla. Liima vain seinään ja tapetti päälle. Kuvion kohdistus oli tässä hommassa vaikeinta. Kannattaa valita tapetti, jonka kuvioita ei tarvitse kohdistaa, jos haluaa selvitä helpommalla. Ohjeet tapetointiin löytyvät täältä. Tapetoin myös naulakon taka- ja sivuseinän. Se antaa ilmettä ja syvyyttä eteiseen.

Halusin vaihtaa myös syvennyksessä olleen naulakon modernimpaan. Hattuhylly, ripustintanko ja kenkähyllyt ovat Ikean Antonius-järjestelmän osista koottu kokonaisuus.
Samanlaiset sisustuksen väreihin sopivat vaateripustimet saavat eteisen näyttämään siistiltä ja yhtenäiseltä. Puisia henkareita voi maalata haluamansa värisiksi. 

Sopivalle korkeudelle kaappien runkojen sivuihin voi ruuvata ripustuskoukkuja esim. laukkujen ja sateenvarjojen säilytystä varten, kuten tässä on tehty.

Myös kaappien ovien sisäpuolille voi ruuvata ripustuskoukkuja ja säilytyskoreja, kunhan ne tulevat sopiviin kohtiin, että ovet mahtuvat yhä kiinni.

Lisää säilytystilaa saa hankkimalla kaappeihin lisähyllyjä ja -koreja. Niitä saa ostettua irrallisina esim. Keittiötukusta ja Keittiöjätistä. Ne ovat standardimittaisia kuten kaappien rungotkin, joten oikea koko on helppo löytää. Lisähyllyt tuovat lisää säilytystilaa myös keittiön kaappeihin.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti