25.11.11

Vähemmän on enemmän pienissä tiloissa


Pieniä tiloja sisustettaessa jokainen olemassa oleva neliö kannattaa hyödyntää tehokkaasti. Huonekalujen sijoittelussa on tärkeää, että ne asettuvat tilaan luontevasti. Pieneen tilaan ei kannata ahtaa liikaa huonekaluja, että jää myös liikkumatilaa. Huonekalujen tulee olla myös mittasuhteiltaan oikean kokoisia pieneen tilaan.


Enemmän liikkumatilaa ilman sohvapöytää


Huonekaluja valittaessa kannattaa harkita monikäyttöisiä ja muuntautuvia kalusteita. Pöydän on hyvä olla jatkettava (esim. klaffipöytä), jonka saa tarvittaessa suuremmaksi. Pinottavat tuolit mahtuvat pieneen tilaan, kun niitä kaikkia ei tarvita samaan aikaan. Kaikkia tuoleja ei muutenkaan kannata pitää aina pöydän ympärillä, jos ne vievät siinä tilaa. Varatuoleja voi käyttää myös esim. yöpöytinä. Ne on helppo siirtää taas pöydän ympärille, kun niitä tarvitaan. 


Klaffipöytä ja pinottavat tuolit


Yksiössä yhteen huoneeseen täytyy saada mahtumaan monia eri toimintoja.  Niille kannattaa varata oma paikkansa, että yhdestä tilasta saadaan monikäyttöinen monitoimitila. Tilaa voi rajata verhoilla, sermeillä, kaihtimilla, irrallisilla säilytyskalusteilla, liukuovilla, isoilla viherkasveilla ja kalusteilla. 


Sohvalla rajattu tila


Yksiössä yhdessä huoneessa kaikki on koko ajan näkyvillä. Siisteyttä joutuu pitämään yllä enemmän kuin isommassa asunnossa, jossa sotkut voi vain piilottaa oven taakse. Siisteyden ja järjestyksen ylläpitämistä helpottaa, kun jokaisella tavaralla on oma paikkansa. Huoneen saa näyttämään siistimmältä, kun pitää mahdollisimman vähän tavaroita esillä.


Vähän tavaraa esillä, tilavampi ja siistimpi yleisilme


Asuintilojen lisäksi pienissä asunnoissa on vähemmän säilytystilaa. Karsi reilusti taravaa, jota et välttämättä tarvitse. Maksimoi säilytystila erilaisilla säilytysratkaisuilla. Ikealla on hyviä apuvälineitä ja ratkaisuja tavaroiden järjestämiseen ja säilyttämiseen. 

Lisää tilantuntua saa sisustamalla vaaleilla väreillä. Ne näyttävät loittonevan ja luovat illuusion isommasta tilasta. Silmää voi huijata myös sisustamalla muutamalla toisiinsa sopivalla värisävyllä. Silloin kokonaisuus on harmoninen sekä rauhallinen ja tila näyttää suuremmalta. 


Yhden huoneen tilaihme! :D


0 kommenttia :

Lähetä kommentti