30.6.12

Sydämen muotoinen kirjanmerkki nahasta


Innostus nahkatöihin jatkuu, kun materiaaliakin vielä riittää - ainakin tällaisiin pieniin töihin. Kaikkiin viime aikoina tekemiini nahkatöihin olen käyttänyt kierrätettyä nahkaa kirpputorilta ostamastani nahkatakista.

Tällä kertaa tein nahasta sydämen muotoisen, kirjan sivujen kulmaan kiinnitettävän kirjanmerkin.  

 
Kierrätysnahasta ommeltu kirjanmerkki


Piirsin ensin kaavan paperista. Sydämen kulmana käytin paperiarkin suoraa kulmaa. Taitoin paperin kulmasta kahtia ja piirsin kaksinkertaiselle paperille sydämen sakarat. Tästä kirjanmerkista tuli kooltaan 11x11 cm.


Kirjanmerkin kaava


Leikkasin sydämen mallin paperista, piirsin sen mukaan kuviot nahalle ja leikkasin kappaleet irti ääriviivoja pitkin. Kirjanmerkkiin tarvitaan kaksi samankokoista sydämen muotoista kappaletta. 

Leikattuani nahasta kaksi kappaletta, asettelin ne päällekkäin, nurjat puolet vastakkain. Sen jälkeen ompelin sydämet yhteen oikealta puolelta suoralla ompeleella taskuksi ja kirjanmerkki oli valmis käyttöön. :)Nahkainen kirjanmerkki kirjan kulmassa


4 kommenttia :

Jenni kirjoitti...

Aika hauska! Mistä sä tollasen keksit :)

Miia kirjoitti...

Kiitti. :) Idea ei ole omani, olen sen jostain netin syövereissä surffaillessani bongannut. Idea jäi mieleen ja kun nahkaa oli vielä jäljellä, päätin laittaa idean kiertoon.

Jonna kirjoitti...

Hauska idea! Pitää toteuttaa joskus!

Miia kirjoitti...

Hyvähyvä! :)

Lähetä kommentti