9.10.14

Käpynauhat


Joulukoristeiden askartelua voi jo pikkuhiljaa aloitella. Käpynauhojen materiaali eli kävyt kannattaa kerätä viimeistään nyt, kun ei ole vielä lunta ja maa on sula. Kerätyt kävyt saavat olla kosteita ja kiinni, ne avautuvat huoneenlämmössä kuivuessaan.


Tarvikkeet:

Kuusen ja männyn käpyjä
Ohutta rautalankaa
Valkoista spray-maalia
Kevytpeite suojaksi


 


Kävyt kiinnitetään rautalankaan kiertämällä lanka käpyjen yläosan suomujen alta silmukaksi. Syntynyt silmukka kierretään tiukaksi niin, että silmukka kiristyy ja kävyt kiinnittyvät rautalankaan. Samalla kun silmukka kiristyy, rautalanka piilottuu käpyjen suomujen alle. Seuraavan kävyn voi kiinnittää heti viereen tai jättää käpyjen väliin tilaa.

Rautalankaan kiinnitettyjä käpyjä ei välttämättä tarvitse maalata, ne ovat kauniita luonnollisinakin. Jos kuitenkin haluaa käpyjen pintaan vähän "lunta", ne voi suihkuttaa valkoisella spray-maalilla.

Ennen maalausta suojasin kellarin betonilattian kevytpeitteellä. Sen lisäksi, että peite suojasi lattiaa, maalatut kävyt eivät tarttuneet kuivuessaan kiinni sen liukkaaseen pintaan. Suihkutin käpyihin maalia kertaalleen molemmin puolin. Annoin toisen puolen kuivua ennen kääntämistä. Maalia tarttui myös käpyjä yhdistävään rautalankaan.
Maalin kuivuttua käpynauhaan käpyjen väliin voi kiinnittää koristeeksi myös esim. havunoksia, helmiä, nauhaa tai muuta jouluista.

Käpynauhan voi ripustaa seinään, ikkunaan, oveen, takan reunaan jne. Kuusenkäpynauhasta tuli vaakasuoraan kiinnitettävä, kiersin sen molempiin  päihin kiinnityslenkit. Männynkävyt on tarkoitus kiinnittää pystysuoraan roikkumaan vain toisesta päästä. Samalla idealla käpyjä rautalankaan kiinnittämällä voi tehdä kranssin, kun kiinnittää rautalankojen päät yhteen ympyräksi.


6 kommenttia :

Tanja kirjoitti...

Minä niin rakastan tuota ekaa lausetta! Juuri tänään mietin milloinkohan joulukorttiaskartelua voisi vakavissaan harkita. Tässä siis vastaus :-)

Outi Krimou /Outi´s life kirjoitti...

Tälläinen männynkäpy-koriste odottaakin tuolla vitriinissä virlä maalia pintaansa ☆

Miss Christ'Annabell kirjoitti...

Minulla on iso laatikollinen käpyjä ja olen miettinyt, että mitä niistä voisi tehdä kun kranseeja sun muita on jo tullut tehtyä. Kiitos siis tästä kivasta ideasta, aion tehdä tällaisen meille täksi jouluksi ja talveksi! (:

Miia kirjoitti...

Hihih, lupa jouluvalmisteluiden aloittamiseen saatu. Nyt meitä ei pitele enää mikään! ;)

Miia kirjoitti...

Hieno homma, viittä vaille valmista. ;)

Miia kirjoitti...

Kiva että innostuit. :)

Käpykoristeet eivät ole liian jouluisia, niitä jaksaa katsella joulun jälkeenkin.

Lähetä kommentti