14.1.15

Tohvelit paksusta huopakankaasta


Nyt on sitten kokeiltu, onnistuuko paksun villahuovan (100 % villaa) ompelu kotikoneella ja onnistuihan se! Huopatohvelit voi ommella myös käsin, jos kaksinkertaisen paksun huovan ompelu koneella tuottaa hankaluuksia.

Piirsin huopatohveleiden pohjan ääriviivat varvassandaalien pohjien mukaan ja lisäsin reunoihin 1 cm saumanvaraa. Päällyskappaleiden kaava löytyi täältä.
Neulasin kappaleet päällekkäin ja ompelin ääriviivoja pitkin 1 cm etäisyydeltä reunasta. Reilumpi saumanvara helpottaa paksun materiaalin ompelua. Ompelukoneen paininjalka pysyy paremmin kankaiden päällä, eikä luiskahda kankaiden reunalta. Siistin ja leikkasin saumanvarat 0,5 cm etäisyydeltä ompeleesta ompelun jälkeen.

Ompelin tohvelit ympäri kahteen kertaan, että sain lyijykynällä piirtämäni ääriviivat piiloon ja mustat ompeleet näkymään paremmin.

Kannattaa muistaa, että tarkoitus on tehdä 1 kpl vasempaan ja 1 kpl oikeaan jalkaan, ettei tee tohveleista keskenään täsmälleen samanlaisia. ;)
Tohveleita voi koristella monin tavoin. Päällisosaan voi ommella pyöreät tupsut, rusetit, nappeja, niittejä, koristenauhaa, pitsiä, pieniä pitsiliinoja jne.


14 kommenttia :

mimon mami kirjoitti...

Mistä voi ostaa tuollaista paksua villahuopaa?

KATJA/ NEOVIA HOUSE kirjoitti...

Ihanat! Mä näin myös tuon kaavan jostain blogista, ja piti toteuttaa ne tohvelit, kun kaapista löytyy luonnonvalkoista huopaa. Vielä en ole tehnyt, mutta ehkä tästä sain kipinän :)

Jadezza kirjoitti...

Kävin täällä ensimmäistä kertaa ja siirryin lukijaksesi :).

Linda Hakkarainen kirjoitti...

No ompa kiva idea- jälleen kerran ! :)

Väkertäjä kirjoitti...

No on tosi mukavan näköiset, ja ilmeisen helpot tehdä. Mun saunatossut kaipaavatkin jo uutukaisia tilalle... Siis huopaa metsästämään mars...

Miia kirjoitti...

Löysin paksua villahuopaa Tampereelta Harraste-myymälästä (Tampereen keskustassa, Tuomiokirkonkatu 21). Huopaa oli saatavana eri väreissä. Hinta oli 19 €/m. Raaskin ostaa metrin, mutta siitä on sitten riittänytkin aika moneen.

Miia kirjoitti...

Kiitos. Kyllä se inspiraatio varmasti vielä iskee, sitten kun on sen aika. :)

Miia kirjoitti...

Kiva että löysit tänne, tervetuloa mukaan! (:

Miia kirjoitti...

NIIN yksinkertainen, mutta toimii. :D

Miia kirjoitti...

Kiitti, helpot ovat tehdä. Toivottavasti löydät huopaa, itse etsin useammasta paikasta. Ohutta askarteluhuopaa löytyy helposti, mutta kyllä tuo villahuopa aina polyesterijäljitelmän voittaa. Jos joku tietää, mistä muualta paksua villahuopaa saa kuin Tampereelta Harraste-myymälästä (esim. jostain nettikaupasta?), saa vinkata tänne. :)

///// L A U R A kirjoitti...

Hauska idea ! Vaikken ole oikein ompelukoneen kaveri, niin huopaa saattaisin uskaltautua ompelemaan. Kovin ohuita ja luistavia materiaaleja en edes yritä.

Kiitos tästä :)

Miia kirjoitti...

Kokeile ihmeessä huovan ompelua. Huopa on oikeasti kiva materiaali työstää. :)

Anonyymi kirjoitti...

Niin mitenkä leikkasit nuo palat? Saksillako vaan? Lähteekö reunat rispaantumaan? :D

Miia kirjoitti...

Ihan saksilla vaan! Huopa on tiivistä, reuna ei lähde purkautumaan eikä rispaantumaan. Ihana materiaali, kun reunoja ei tarvitse huolitella mitenkään! :)

Lähetä kommentti