8.2.15

Aulatilan sisustaminen


Olemme asuneet uudessa kodissamme vuoden verran. Joidenkin huoneiden sisustus on valmistunut nopeammin kuin toisten. Paljon on tuunattu tai tehty itse, ja paljon on vielä suunnitelmissa tehdä. :)

Sisustuksessa on käytetty jo olemassa olevia kalusteita ja tavaroita sekä hankittu uutta ja käytettyä niitä täydentämään. Kahden omillaan asuneen eriparisia ja sekalaisia kalusteita ja tavaroita on pyritty yhdistämään niin, että niistä syntyy yhteensopiva kokonaisuus.
Yläkerran aula on oli tilana haastava sisustaa. Aulasta on kulku makuuhuoneeseen sekä parvekkeelle, katto on viisto ja huoneen muoto epäsäännöllinen. Tilan sisustus on vieläkin kesken, mutta siitä alkaa jo hahmottua, miltä se tulee valmiina näyttämään ja miten sinne suunnitellut toiminnot tulevat sijoittumaan.

Aulaan tulee talon molemmille asukkaille työpöydät ja säilytystilaa sekä viihdenurkkaus. Säilytyskalusteet ja työpöydät sijoitetaan viistojen kattojen alle seinien viereen, keskelle tulee istuinryhmä.
Koska taloudessa on nyt tuplamäärä tv:itä ym. viihde-elektroniikkalaitteita, niistä saatiin rakennettua toinen viihdepiste yläkertaan. Yläkerran viihdepiste on enemmän "retro", siellä voi katsella yhä myös VHS-kasetteja ja kuunnella vinyyleitä. 

Jo olemassa olleet tummanruskeat Ratian Palaset lokerikot saatiin sopimaan sisustukseen hankkimalla Tori.fi:n kautta mustanruskea tv-taso sekä kaapisto viereiselle seinustalle. Mustanruskeaa keventää kalusteiden huurretut lasiovet ja metallinväriset yksityiskohdat. Mustanruskea on myös työpöydän alla oleva tuunattu laatikosto.
Etteivät mustanruskeat kalusteet hallitsisi liikaa ja tekisi tilasta tummaa ja synkkää, tehosteväreiksi valikoitui pinkki ja vaaleanpunainen. 

Toisella seinustalla, tv-tasoa vastapäätä sijaitsee vielä hieman vaiheessa oleva toinen työpiste. Sen kalusteet ovat tammea. Ne yhdistyvät muuhun sisustukseen samansävyisten korikalusteiden avulla. 


  

Istuinryhmän alle on vielä tarkoitus hankkia suuri vaaleanharmaa karvamatto. Mustan työtuolin kankainen huppu on työn alla. Korituoleihin aion ommella istuintyynyt samasta pinkistä Ikean Minna-puuvillakankaasta jolla olen päällystänyt jo rottinkisen rahin.

 Sisustusta saa rakentaa ajan kanssa, kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla valmiiksi tai ostaa uutena. Jo olemassa olevaa tuunaamalla ja täydentämällä, tilan mahdollisuuksia ja omia tarpeita miettimällä, itse tekemällä sekä mielikuvitusta käyttämällä saa paljon aikaan. 


0 kommenttia :

Lähetä kommentti