20.2.15

Tuolin huppu


Opiskeluun liittyvä työ, tuolin hupun kaavoitus ja ompelu on vihdoin suoritettu. En voi sanoa olevani aivan täysin tyytyväinen lopputulokseen, mutta ensimmäiseksi kaavoitus- ja huputustyöksi ihan ok.
Hupulla voi tuoda väriä tilaan ja sen alle voi piilottaa sisustukseen sopimattoman tuolin. Helposti irrotettavalla ja useita pesukertoja kestävällä hupulla suojattu tuoli pysyy puhtaana ja siistinä kauemmin.  
Tuolin hupun tulisi olla istuva, mutta ei kuitenkaan liian kireä. Sen kuuluu antaa vähän periksi, ettei se repeä saumoistaan tuoliin istuttaessa
 Huppu on helpointa ommella yksinkertaiselle ja suoralinjaiselle tuolille. Tähän kaarevaselkäiseen Ikean Norvald-tuoliin olisi ollut parempi ommella erillinen selkänojahuppu ja istuinpäällinen. 
Tuolin hupun kaavoitus on työlästä, mutta kun on kaava on sopiva, saa sillä  helposti tehtyä monta huppua esim. kaikille ruokapöydän tuoleille. Peruskaavalla voi ommella eri kankaista eri tyylisiin sisustuksiin sopivia huppuja. Hupun voi kiinnittää tuoliin esim. ompelemalla siihen napit, nyörit, nauhat, tarrat jne.


0 kommenttia :

Lähetä kommentti