18.6.17

Tilaustyö: Vetoketjulliset sohvatyynynpäälliset tuolien verhoilukankaasta


Ompelin tilaustyönä kaksi vetoketjullista, 50 x 60 cm kokoista sohvatyynynpäällistä. 

Päälliset on ommeltu lisätyynyiksi suurikokoiselle sohvalle ja niihin on käytetty keittiön pöydän tuolien verhoilukangasta. Olohuone ja keittiö ovat samaa huonetilaa. Samojen materiaalien käyttö koko tilassa yhdistää eri toimintojen mukaan jaoteltua huonetta. 

Kannattaa aina tekstiilipäällysteisiä huonekaluja ostaessa kysyä, saako verhoilukangasta ostaa metreittäin. Ainakin kotimaisilta valmistajilta saa. Verhoilukankaasta voi ommella sisustustekstiilejä tai sillä voi verhoilla samassa tilassa olevia vanhempia huonekaluja.

Tyynynpäällisten huonekalukangas on Lauritzon's 03U Sakura, väri 543 (metallinharmaa). Kangas on helposti purkautuvaa, joten huolittelin kappaleiden reunat ennen yhteen ompelua.

Leikkasin kankaasta niin isokokoiset tyynyt, kuin mitä siitä sai. Sohva jolle ne muiden sisustustyynyjen kanssa tulevat, on jättimäinen. Pienet tyynyt näyttäisivät sen päällä pienemmiltä kuin oikeasti ovatkaan, vaikka niitä olisikin useita.50 x 60 cm -koko valikoitui myös sen takia, että päällisten sisälle on helppo löytää valmiit sisätyynyt. Sisustus- ja nukkumatyynyjen vakiokoot vaihtelevat maittain, Suomessa yleisin nukkumatyynykoko on 50 x 60 cm. 

Sisätyynyt itse ompelemalla voi saada sen kokoisia ja -muotoisia kuin haluaa.

Käytön ja täytön helpottamiseksi ompelin päällisiin vetoketjut. Tyynynpäälliset voidaan irrottaa pesun ajaksi ja niiden sisällä voi käyttää ja säilyttää esim. vähemmän käytössä olevia vierastyynyjä. Tyynynpäällisten sisälle mahtuu kaksikin sisätyynyä. Silloin sohvatyynyistä tulee muhkeammat. 


0 kommenttia :

Lähetä kommentti