1.8.18

Wc:n raikastaminen kaapinovien listat maalaamalla


Tämän kesän projekti on ollut maalata talon valkoisten sisäovien ja ikkunoiden puunväriset listat valkoisiksi. Työ on edennyt, vaikkakin erittäin joustavalla ja rennolla aikataululla. Alakerran wc:ssä ovenkarmien maalaus laajeni myös kaappien ovien listojen maalaamiseen.


Kuivumisaikoineen useammalle päivälle jakautunut työ on nyt tehty ja tässä valmis lopputulos, valkoisella raikastettu wc.


Ylä- sekä alakaappien puiset listat ja nupit oli maalattu harmaanbeigellä maalilla. Vanhan maalin pinta oli kulunut karheaksi ajan mittaan, joten pohjatöiksi riitti tällä kertaa perustellinen maalipesu. 

Maalattava pinta on syytä karhentaa hiomapaperilla tai pohjamaalaamalla ennen varsinaista maalausta, että uusi maali tarttuu vanhan päälle mahdollisimman hyvin.


Maalaamiseen käytin samaa Tikkurilan Helmi Listavalkoista, kuin ovien ja ikkunoiden puisiin listoihin muuallakin sisätiloissa. Tämä tila ei ole varsinaisesti märkätila, koska siellä ei ole suihkua. Märkätiloihin kannattaa valita kosteutta kestävä maali.


Maalasin listat ovien sisä- sekä ulkopuolelta kolmeen kertaan. Alkuperäinen väri oli niin tumma, että se kuulsi vaaleamman maalin alta vielä kahdenkin maalauskerran jälkeen.

Levitin maalin ohuella siveltimellä. Jos maalipintaan jää häiritseviä siveltimenjälkiä tai valumia, ne voi hioa pois maalauskertojen välillä.


Ruuvasin nuppeja muutaman kierroksen irti ovilistasta, että sain levitettyä maalia nupin alle ja töpöteltyä nuppiin siististi. Lopuksi ruuvasin nupit takaisin kiinni ovilistaan.

En käyttänyt peilien ja listojen rajaamiseen maalarinteippiä enkä muutakaan rajausta, vaan maalasin listan sisäreunan ihan käsivaralla. Maalin kuivuttua raaputin reunat varovasti siisteiksi kynnellä. Alakaapeissa listan reunan yli mennyt maali ei näy, koska oven keskusta on jo ennestään valkoinen.

Lopputulos on mielestäni onnistunut ja vaivan arvoinen. Hyvässä kunnossa olevia kalusteita ei tarvinnut vaihtaa uusiin, pelkkä listojen maalaus riitti uudistamaan koko tilan ilmeen.

5 comments :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Raikkaalta näyttää uudistus.
Mukavaa elokuuta sinulle!

Miia kirjoitti...

Hyvä tuli. :) Kiitos samoin sinulle!

Lotta kirjoitti...

Hieno ja hyvin kuvainnollistava. :)

Miia kirjoitti...

Kiitos. :)

Milla kirjoitti...

Kiitos :)

Lähetä kommentti