23.9.18

Syysistutus spray-maalattuun ruukkuun (+ ruukkusoralla täytetyt sukkahousut!)


Tähän aikaan vuodesta kannattaa hankkia isompia ulkoruukkuja, kun puutarhamyymälät myyvät niitä alennuksella. Eikä haittaa, vaikka kaikkia värejä ei enää olisikaan saatavana, sopivan kokoiset ruukut voi maalata itse haluamansa värisiksi.


Tämä mustaksi maalaamani ruukku oli alun perin harmaa. Ruukun materiaali on polypropeenia ja sen pinta hieman karhea. Arvelin, että se sopii hyvin maalattavaksi ilman kummempia pohjatöitä.


Pyyhin ensin ruukun puhtaaksi ja annoin kuivua. Suojasin kellarin lattian pressulla, ettei hienojakoinen spraymaali leviä ympäriinsä.

Maalaamiseen käytin Mastonin mattamustaa spray-maalia. Olen erityisen ihastunut tähän maaliin, koska se levittyy tasaisesti, on peittävä ja maalattu pinta silkkisen hohtava.

Suihkutin maalia kaksi kerrosta. Maalipinta kuivui nopeasti kuivassa kellarissa. Lopullisen kovuutensa maalipinta saa n. viikon kuluessa maalaamisesta. 
   

En malttanut odottaa maalin kovettumista, vaan istutin syyskasvit heti maalin kuivuttua. Istutukseen tuli kesäkukkaistutuksesta siirretty muratti, 2 valkoista callunaa ja 2 pientä sypressiä.


Että ruukku olisi kevyt siirtää, salaojitin istutuksen ruukkusoralla. Sora sekoittuu helposti multaan, ellei niitä eristä jotenkin toisistaan. Sukkahousuihin laitettu ruukkusora pitää mullan ja soran erillään, mutta päästää veden läpi.

  Sukkahousuista tuli tosi hauskat soralla täytettyinä. Ruukkusoraa vaan molempiin lahkeisiin niin paljon kun mahtuu ja kun on täynnä, vyötärö kiinni solmulla. Sitten vaan myttyrälle ruukun pohjalle ja multaa päälle.


Istutus ruukkuineen tulee olemaan portaiden tasanteella suojassa katon alla koko talven. Nähtäväksi jää, kuinka hyvin maali pysyy ruukun pinnassa. Luultavasti ihan hyvin, ainakin se ehtii kovettua ennen pakkasia.

4 kommenttia :

Lea kiertoidea kirjoitti...

Näppärä idis nuo sukkahousut, jaoin se Kiepauksen fb-sivulla :)

Miia kirjoitti...

Kiitos Lea! :)

Ulla kirjoitti...

ihania! :)

Miia kirjoitti...

:)

Lähetä kommentti