8.12.11

Puulaatikoista kirjahylly


Hankin Bauhausista 6 kpl massiivipuisia säilytyslaatikoita. Bauhaus myy erikokoisia puuvalmiita laatikoita. Nämä ovat mitoiltaan 40x30x24 cm. Laatikoihin saa ostaa myös puiset kannet.


Puuvalmiit laatikot


Maalasin puulaatikot kahteen kertaan valkoisella puolihimmeällä Helmi-kalustemaalilla. Maalin kuivuttua hioin laatikoita kevyesti, että näyttäisivät mattapintaisilta, vanhoilta ja vähän kuluneilta.


Maalin kuivumista seuraillessa... ;)


Kasasin puulaatikot päällekkäin kiinnittämättä niitä mitenkään toisiinsa. Puiset laatikot ovat sen verran painavia, että asettuvat tukevasti kiinni toisiinsa laatikoiden oman painon sekä laatikoiden sisällön painosta. Lisäksi laatikot tulevat paikkaan, jossa niitä ei tönitä. Puiset laatikot eivät myöskään taivu, vaikka niihin kasaa painavaa tavaraa eli tässä tapauksessa kirjoja.


Idea alkaa hahmottua! :)


Puisia laatikoita voi kasata päällekkäin monin eri tavoin. Ne voi asetella vaaka- tai pystysuoraan, symmetrisesti tai epäsymmetrisesti riippuen siitä mihin hyllykön sijoittaa ja mitä siinä aikoo säilyttää. Kun laatikoita ei ole kiinnitetty toisiinsa, hyllykön muotoa voi vaihdella vapaasti tarpeen mukaan. Jos kuitenkin haluaa kiinnittää laatikot toisiinsa, voi sen tehdä esim. ruuvaamalla tai klipseillä.


Nyt täytyy ostaa kirjat kansien värin perusteella! ;)


Puulaatikoista koottu hyllykkö on hyvä ratkaisu väliaikaiseen säilytystarpeeseen. Sen voi purkaa ja koota helposti. Lisäksi laatikoita voi käyttää jatkossa (yllätys yllätys!) säilytyslaatikoina. :D 

Puisia laatikoita voi pintakäsitellä ja koristella esim. tapetoimalla, petsaamalla, öljyämällä, vahaamalla, maalaamalla niihin kuvioita tai kiinnittamällä kuvia decoupage-tekniikalla, töpöttämällä tekstiä sabloonalla jne.