21.9.13

Nupilliset säilytyspurkit


Kirpparilta löytyi pari kannellista peltipurkkia, niitä siis tuunamaan!

Korkeampi peltipurkki oli alunperin viinipullon lahjapakkaus, matalampi keksipurkki. Lisäksi tarvittiin mustat Fåglavik vetimet Ikeasta, lyhyet ruuvit, mattamustaa spray-maalia sekä erilaisia Masking Tape -teippejä.


Puhkaisin matalamman purkin kanteen reiän nupille jo ennen maalausta purkin kannen kuvion avulla. Korkeamman purkin kannen rei'itystä varten tein paperista kannen kokoisen kaavan, jonka avulla sain mitattua keskikohdan ja nupin paikan.







Maalasin purkit muutamaan kertaan jätesäkin päällä ulkona. Kun purkit olivat kuivuneet, ruuvasin nupit kansiin. Koska purkkien kannet ovat ohutta peltiä, vaihdoin nuppien pakkauksessa olevat ruuvit lyhyempiin ja lisäsin ruuvien alle rikat. Olin maalannut rikat sekä ruuvit mustiksi samalla kun maalasin purkit.


Annoin maalin kuivua ja kovettua kunnolla muutaman päivän ennen kuin liimasin maalin päälle koristeeksi raitoja Masking Tape -teipeillä.    

Ihan kivat purkit tuli pienellä tuunauksella, samalla idealla voi tehdä erilaisia. Tulen säilyttämään purkeissa askartelu- ja ompelutarvikkeita. Säilytyspurkkeja ei voi olla koskaan liikaa!