14.2.14

Avonaulakko eteiseen


Edellisessä postauksessa purettiin eteisestä 3-osainen kaapisto. Tilalle asennettiin kirpparilta löytynyt Joutjärvi Oy:n (Jovi Oy) 130 cm leveä avonaulakko.
Joutjärvi Oy eli Jovi oli Lahtelainen metalliputkikalusteita 30-luvulta lähtien valmistanut yritys. Yrityksen tuotevalikoima oli laaja, siihen kuuluivat myös lastenvaunut ja -tarvikkeet.  
Tämä putkinaulakko on valmistettu ilmeisesti 50-luvulla. Muotoilu on yksinkertainen ja samalla moderni. Näyttää hyvältä vielä tänäkin päivänä. Naulakko on hyvin tehty ja iästään huolimatta yhä tukeva.
 Naulakon paikka seinällä määräytyi seinän rakenteiden mukaan. Putkinaulakko ruuvattiin pitkillä ruuveilla seinän koolaukseen eli seinän sisällä oleviin pystypuihin. 

Pystypuut löydettiin seinän läpi koolausilmaisimella. Seinän sisällä on koolauspuita n. 60 cm etäisyydellä toisistaan. Myös naulakon kiinnitysreiät olivat n. 60 cm etäisyydellä. Tämä ei varmaankaan ollut sattumaa. ;)
Oli miten oli, naulakko pysyy nyt tukevasti seinässä ja kannattelee painavampaakin tavaraa. Lopuksi puhdistin ja kiillotin avonaulakon metalliosat Dr. Beckmannin Metallinpuhdistajalla. 

Olen todella tyytyväinen muutokseen. Tila avartui ja keveni valtavasti. Naulakko sopii hyvin eteiseen, kuin se olisi ollut siinä aina. 10 vuotta varastossa säilytetty peilikin löysi eteisestä paikkansa.