2.2.14

Tapettiboordin irrottaminen


Yläkerran makuuhuoneen seinät näyttävät nyt tältä tapettiboordin irrottamisen jälkeen. Boordi oli liisteröity maalatulle levyseinälle, joten sen irrottaminen onnistui helposti vedellä kostuttamalla. 
Boordi kiersi huonetta katonrajassa. Se oli kaunis ja hillitty, siitä olisi voinut poimia värit muuhun sisustukseen. Se ettei boordia nyt enää ole, antaa mahdollisuuksia valita huoneen sisustusvärit vapaammin.Irrotin tapettiboordin kostuttamalla sen pinnan ja antamalla hetken vettyä. Käytin kostuttamiseen suihkepulloa ja kosteaa riepua. Vettynyt boordi irtosi hyvin reunasta vetämällä, kynnellä raaputtamalla ja rievulla pyyhkimällä. Kohtiin joista boordi oli tiukimmin kiinni, lisäsin vettä ja annoin vettyä uudelleen. 
Huoneen seinät voi nyt halutessaan maalata. Boordin irrottaminen ei jättänyt seinään jälkiä, jotka pitäisi maalata piiloon, joten maalaamisella ei ole kiire. On ihan hyvä antaa ajatukselle aikaa ja miettiä, minkä väriset seinistä tulisi.

8 comments :

mimon mami kirjoitti...

hm, tuostapa sain kipinän....

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Tykkään tuosta tuolista...ja tuollainen liinavaatekappi on meilläkin...:)

Elisabet kirjoitti...

Itse olen kans todennut veden hyväksi tapetin irroittamisessa. :)

Miia kirjoitti...

;)

Miia kirjoitti...

Tuoli on pelastettu roskakatoksesta ja olen sen itse päällystänyt (http://tee-se-itse-sisustusideat.blogspot.fi/2012/05/tuolin-paallystaminen-osa-2.html).

Liinavaatekaappi on kiva, siihen mahtuu paljon vuodevaatteita. Kaapin ylälaatikoissa säilytän koruja. :)

Miia kirjoitti...

Huomasin, että myynnissä on myös tapetinpoistoaineita. Vesi on kuitenkin "luonnonmukaisin" ja edullisin vaihtoehto, jos sillä vaan saa tapetin irtoamaan. :)

heidi, kirjoitti...

Veteen lantrattu liisterikin on aika hyvä tapetinpoistoon, jos vesi ei millään auta :) tapetinpoistoon turvauduimme kun irrotimme kaverini vanhasta talosta tapetteja. Ei siinä muuten, mutta kun sitä tapettia oli 9 kerrosta, tuli melkein poiston jälkeen lisäneliöitä huoneisiin :D

Miia kirjoitti...

Hyvä vinkki, kiitos. Pian lähdetään irrottamaan tytön huoneen tapettia. Hyvät neuvot ovat tarpeen, jos tapetti ei meinaa irrota. ;)

Joo kyllä siinä on jo vähän haastetta, kun on oin monta kerrosta tapettia päällekkäin. Siinähän tulee mieleen, että eikö nää kerrokset koskaan lopu??? :D

Lähetä kommentti