16.7.14

Tuolien päällystäminen eri kankailla


Olohuoneen kirsikan värisen ruokailuryhmän uudistaminen on ollut käynnissä jo jonkin aikaa. Olen hankkinut tuolien istuinosien päällystämiseen kankaita, kun sopivia on tullut vastaan. 

Nyt kaikkiin tuoleihin on löytynyt päällyskangas ja niiden istuinosat on uudelleen verhoiltu. Vanha hyväkuntoinen ruokailuryhmä uudistui ja sai lisää käyttöikää pienellä vaivalla.
Ensimmäiset kaksi tuolia päällystin kirpputorilta löytämälläni tummanharmaalla villakankaalla. Kirpputorilta löytyi myös pitkä musta nahkatakki, jonka selkäosasta leikkaamani nahkapala riitti yhden tuolin päällystämiseen.
Kolmeen vielä päällystämättä jääneeseen tuoliin uudet päällyskankaat löytyivät Eurokankaasta. Päällystin kaksi tuolia tummanharmaalla farkkukankaalla ja yhden mustalla puuvilla canvas -kankaalla.

Kaikki tuolien päällystämiseen valitsemani kankaat ovat paksuja ja kulutusta kestäviä. Suojasin uudet kankaiset päälliset suihkuttamalla niihin huonekaluille tarkoitettua suoja-ainetta. Suoja-aine tekee kankaan pinnan likaa ja nesteitä hylkiväksi, jolloin päälliset pysyvät puhtaina pidempään. Nahalla verhoiltua tuolinpäällistä voi hoitaa esim. vahaamalla. 
Häivytin kirsikan väriä vielä peittämällä pöydän vaaleanharmaalla pellavaliinalla. Samaa vaaleanharmaata on sekä ompelemissani verhoissa, että kalkkimaalilla maalaamassani tupakaapissa. Ruokailuryhmän punaruskea kirsikan väri toistuu verhoissa. Värit sitovat huoneen eri elementit yhteen.
Olohuoneen sisustus alkaa pikkuhiljaa muotoutua. Lattia kaipaa vielä mattoja ja seinät tauluja. TV-tason yläpuolelle on suunnitelmissa hankkia seinään kiinnitettävä vitriinikaappi.