19.7.14

Verhojen jatkaminen


Kuulostaa varmasti ihan hölmöläisen hommalta, mutta leikkasin yhden pitkän verhon kahdeksi ja jatkoin molempia ompelemalla alareunoihin lisää kangasta.

Ideana tässä järjettömältä kuulostavassa hankkeessa oli saada makuuhuoneeseen suoraa aamuauringon valoa hämärtävät verhot.

Käytin tähän tarkoitukseen aiemmin Hemtexiltä ostamani mustan puuvillaisen purjerengasverhon. Sellaisenaan se ei ollut löytänyt paikkaansa ja olin ajatellut käyttäväni sen kankaana johonkin ompelutyöhön. Verhon pituus ei riittänyt kahden ikkunan verhoiksi, joten sitä piti jatkaa toisella kankaalla.


Leikkasin pitkän sivuverhon kahteen osaan ja ompelin kummankin kappaleen alareunoihin jatkeiksi valkoista pellavakangasta. Käytin ompeluun kahta eriväristä ompelulankaa, valkoiselle kankaalle valkoista ja mustalle mustaa.

Jos verhoihin ei halua ihan noin jyrkkää rajaa kahden kankaan välille, kankaista voi leikata ja ommella suikaleita raidoiksi. Kahden kankaan välisen sauman päälle voi myös ommella esim. erilaisia nauhoja.Ripustin valmiit verhot nipsuilla verhokiskoon. Verhot voi vetää päivisin sivuun ja yöksi ikkunoiden eteen. Musta puuvillakangas siivilöi valoa ja hämärtää huoneen, mutta ei varsinaisesti pimennä. Jos verhosta haluaisi pimentävämmät, mustan kankaan taakse voisi ripustaa/ommella mustan vuorikankaan.