26.8.14

Muunneltava kulmatyötyöpiste


Suunnittelin ja toteutin yläkerran aulaan itselleni nurkkatyöpisteen uusia sekä käytettyjä kalusteita käyttämällä. Tila on mitoiltaan haastava, joten sopivan ratkaisun suunnittelu ja keksiminen vei jonkin verran aikaa. Loppujen lopuksi yksinkertaisin ratkaisu oli tähänkin se paras. ;)
Työpisteen suunnittelu lähti liikkeelle ikkunan alle sopivan kaapiston löytymisestä. Ikean Bestå-kaapisto löytyi Tori.fi:n kautta. Lattian kaltevuuden vuoksi kaapisto piti saada suoristettua ikkunan alalistan mukaan. Tuunasin kaapistoa nikkaroimalla sille säädettävät jalat.

Suunnittelin hankkivani Bestå-sarjaa lisää ja jatkaa kaapistoriviä vielä yhdellä 60 cm leveällä moduulilla niin että se ulottuu seinästä seinään. Idea ei olisi kuitenkaan toiminut käytännössä, koska seinässä oleva pistorasia olisi peittynyt. Sille olisi pitänyt sahata reikä kaapistoon.
Päädyin hankkimaan Ikeasta kaksi erillistä 60 x 100 cm -kokoista Linnmon pöytälevyä ja niihin kahdeksan Adils jalkaa. Valitsin kaksi pöytälevyä, vaikka samoilla mitoilla olisi ollut myytävänä myös yhtenäinen pöytälevy. Pienessä tilassa kahta erillistä pöytää on helpompi siirrellä ja muunnella käyttötarkoituksen mukaan. Joskus voi olla käyttöä myös neliön malliselle pöytätasolle.

   


Kierrätyskeskuksesta ostamani ja tuunaamani laatikosto sopii työpöydän alle, kaapiston ja pöytien jalkojen väliseen jäävään tilaan. Laatikoston viereen pöydän alle jäävään nurkkaan voi kasata säilytyslaatikoita, samoin kuin pöydän päälle ikkunan alle jäävään koloon.
Työpiste on nyt toimiva. Siinä on säilytystilaa ja pöytätasoa sopivasti. Olen tyytyväinen lopputulokseen. :)


2 comments :

Sanna kirjoitti...

Mun tarttis tehdä omaan työhuoneeseen täysremppa. Ja samalla miettiä, millainen työpiste olis paras ja käytännössä toimivin. Pitkä ja kapea pöytä vois olla hyvä mullakin. Sais pitää omapelukoneet siinä ja sitte jäis vielä tilaa vaikka askartelulle. Jospa tässä totuttuun tapaan ennen joulua vielä remontois. (Tullut nyt muutamana vuonna jo tavaksi aloittaa remppa joulun alla.)

Miia kirjoitti...

Jouluun on vielä pari kuukautta, hyvin aikaa rempalle. ;) Työtila kannattaa suunnitella hyvin ja huolella, lopputuloksesta tulee silloin toimiva ja omiin tarpeisiin sopiva. Kapea pöytä toimii hyvin pienessä tilassa, koska ei vielä liikaa tilaa. Pitkässä pöydässä taas on se etu, että voi sijoittaa eri toimintoja vierekkäin. :)

Lähetä kommentti