15.8.15

Laudeliinoja/peflettejä vanhasta pellavapöytäliinasta


Käyttämättä jääneistä pellavaliinoista voi ommella saunatekstiilejä. Jos ei raaski leikata mummolta perittyjä käsin kudottuja pellavaliinoja, vanhoja pellavapöytäliinoja voi ostaa myös kirpputoreilta. Yhdestä isosta pöytäliinasta saa leikattua ja ommeltua monta laudeliinaa tai peflettiä.
Jos pöytäliinaan on tullut käytössä tahroja, tahran kohdat voi leikata pois. Tahrat saa myös piiloon värjäämällä kangas tekstiiliväreillä tummemmaksi, pesukoneessa tai käsin.

Ostin tämän 105 x 112 cm kokoisen paksun pellavaliinan kirpputorilta. Leikkasin sen neljään osaan, huolittelin leikatut reunat purkautumisen estämiseksi saumurilla ja käänsin sekä ompelin reunat käsin. 
Pellavakangasta saattaa olla hankala ommella koneella, siksi ompelin reunat suosiolla käsin. Kannattaa hyödyntää pöytäliinan hulpio ja valmiiksi ommellut reunat, silloin ei tarvitse huolitella kaikkia neljää reunaa.

Valmiit laudeliinat ja pefletit voi viimeistellä ompelemalla niihin ripustuslenkit ja vaikka virkatun pitsin reunaan.
Pellava on kevyt ja vilpoisa luonnonmateriaali. Se on uutena karhea, mutta pehmenee mitä useammin sitä käyttää ja pesee. Valmiiksi käytetty kierrätetty pellavaliinakangas on jo pehmennyt käytössä ja mukava ihoa vasten. Pellava hylkii likaa, imee kosteutta ja sietää kuumuutta. Se sopii kaikin puolin erinomaisesti saunatekstiilien materiaaliksi.


6 comments :

Outi Krimou/Outi's life kirjoitti...

Kiitos ideasta. Voisin vanhasta pellavaliinasta tehdä pefletit saunaan.

Jani / Kaikki Paketissa kirjoitti...

Ihan mahtava idea. Kiitos :)

Miia kirjoitti...

:)

Miia kirjoitti...

(:

Tuuka kirjoitti...

Mitenkäs hyvin se kuivaa ihoa tai astioita? Vai onko huono idea ommella vanha pöytäliina sellaisiksi...

Miia kirjoitti...

Erittäin hyvä idea! :)

Pellava on imukykyinen ja kestävä materiaali, joka pehmenee mitä enemmän sitä käyttää ja pesee. Kestävänä materiaalina se on pitkäikäinen ja kestää hyvin usein toistuvaa pesua. Toimii pyyhkeinä erittäin hyvin!

Lähetä kommentti