8.5.16

Helpot selkätyynyt parveketuoleihinOmpelin Ikean Gitmaj puuvillakankaasta parveketuoleihin selkätyynyt. Suorakaiteen muotoinen tyyny tukee selkää tuolilla istuttaessa.

Näihin tyynyihin ei tullut erillisiä sisätyynyjä eikä irrotettavia päällisiä. Selkätyynyjen aurinkosuojaamaton puuvillakangas haalistuu parvekkeella auringossa. Ensi kesänä niitä voi käyttä sisätyynyinä ja ommella niille uudet päälliset.


Kuva: Ikea.com

Koska tyynyissä ei ole sisätyynyjä, valitsin tiheään kudotun tukevan kankaan ja ompelin ne yhteen tiheällä pistonpituudella, ettei vanu pääse puskemaan kankaan ja saumojen läpi ulos.

Leikkasin kankaasta kaksi 35 x 55 cm (sis. 1 cm saumanvaraa) kappaletta. Tyynyn leveydeksi tuli kankaan kolmen väriraidan leveys. Kappaleiden reunat huolitellaan joko saumurilla tai siksakilla.


Seuraavaksi kappaleet neulataan yhteen oikeat puolet vastakkain. Ennen neulaamista kappaleet kannattaa silittää. Silitettyinä ne asettuvat paremmin paikoilleen ja ompelu on helpompaa. Kun raidallisen kankaan raidat neulaa kohdilleen, työ näyttää siistiltä ja viimeistellyltä ommeltuna.

Yhteen ommeltujen kappaleiden kulmien saumanvarat leikataan ohuemmiksi, jolloin ne asettuvat siistimmin paikoilleen oikein päin käännettynä.


Täytin tyynyt vanhojen koristetyynyjen sisätyynyjen vanulla sekä levyvanun jämäpaloista nypityillä haituvilla. Täyttämiseen voi käyttää myös esim. Ikean edullisten nukkumatyynyjen täytevanua.

Lopuksi täyttöaukot ommellaan käsin piilopistoilla kiinni.