9.5.16

Tavallisesta ruokapöydästä kesäkeittiö


Kierrätyskeskuksesta löytyneestä tammisesta 74 x 120 cm ruokapöydästä sai pienellä tuunauksella kesäkeittiön parvekkeelle. Maalasin pöydän mustalla kalustemaalilla kahteen kertaan.Pöydän päätyyn ruuvasin pari koukkua grillausvälineille. Jos pöydän ympärillä on tilaa, sen toiseen päätyyn voi ruuvata tangon esim. keittiöpyyhkeelle ja tankoon s-koukuilla ripustettaville keittiövälineille.


Pingotin ja ruuvasin verhovaijerin koukuilla kiinni pöydän etureunaan pöytälevyn alle. Keskelle kiinnitin silmukkaruuvin kannattelemaan pitkää verhovaijeria.Ompelin pöydälle kaksi erillistä verhoa Ikean Gitmaj puuvillakankaasta. Samasta kankaasta ompelin myös parveketuoleihin selkätyynyt. Verhojen yläreunaan tuli kuja, johon pujotin verhovaijerin.Pienenä vinkkinä, että nauhakujien ym. käänteiden mittaamiseen on olemassa kätevä ja edullinen apuväline, mittaliisa!Pöydän etureunaan pingotettujen verhojen taakse saa piiloon kaikenlaista grillauksessa tarvittavaa, kuten grillihiili- ja brikettipussin, sytytysnestepullon, kaasupullon jne. Pöydän alla tavarat pysyvät järjestyksessä esim. laatikoissa, koreissa tai säkeissä. 

Jos pöydässä sattuu olemaan vetolaatikko, siihen mahtuu esim. kertakäyttöaterimet ja lautasliinat.

Seinän viereen sijoitetun kesäkeittiön säilytystila saadaan maksimoitua, kun seinään pöydän yläpuolelle kiinnitetään hyllyjä ja tankoja.

 Kesäkeittiötä on helppo tarvittaessa siirrellä, kun sen jalkoihin ruuvaa kalustepyörät. Tämä kesäkeittiö sijoittui n. 7 metriä pitkän ja 150 cm leveän parvekkeen toiseen päätyyn lappeen alle jäävään matalaan (hukka)tilaan.

Puinen pöytä jää lappeen ja pitkän räystään alle suojaan, eikä kastu sateellakaan, vaikka parveke ei olekaan lasitettu. Irrallisen pöydän voi siirtää talveksi kuivaan varastoon.

Tähän varjoisemman puolen päätyyn tuli kesäkeittiö-/grillausalue. Aurinkoisemman puolen lappeen alle jäävän (hukka)tilaan sisustin löhöilypaikaksi Fatboy-säkkituoleineen ja värikkäine tyynyineen. Parvekkeen keskellä on kaksi aurinkotuolia. Niiden eteen kaiteen reunaan on tarkoitus nikkaroida kaksi klaffipöytää. Penkin tilalle on suunnitteilla kannellinen puulaatikko, joka toimii samalla sekä säilytystilana että istuimena.