14.1.18

Kaksivärinen kaappi


Tämä Tori.fi:n kautta hankittu kaappi oli toiminut aikaisemmalla omistajallaan lasten huoneessa lelukaappina. Sen ovet oli maalattu liitutaulumaalilla mustiksi, muuten kaappi oli valkoinen (sisältä sekä ulkoa). 

Maali oli leikeissä jo vähän kulunut, mutta kaappi se on ollut meillä käytössä mustavalkoisena alkuperäisessä kuosissaan. Tuunasin vain kaapin alle vanhasta seinälokerikosta pyörillä liikkuvan säilytyslaatikon


Monenlaista ideaa kaapin tuunaukseen on tullut mietittyä, mm. kaapin tapetointia, kuviomaalausta, raitojen/ruutujen maalausta jne. Mielessä kävi myös, että kaapin voisi maalata olohuoneen katseenvangitsijaksi jollain muusta sisustuksesta erottuvalla värillä.  

Kävi sitten kuitenkin niin, ettei rohkeus riittänyt villimpien ideoiden toteuttamiseen. Kaappi on nyt kitattu, hiottu, pohjamaalattu ja edelleen kaksivärinen. Väreiksi valikoituivat ajaton valkoinen ja hillitty harmaa.


Ihan kiva näinkin. Jos kaappia haluaa taas joskus uudistaa, riittää kun maalaa pelkät ovet jollain sillä hetkellä sisustukseen sopivalla ja silmää miellyttävällä värillä.