25.3.19

Tavallisesta linnunpöntöstä moderni unelmapesä


Bilteman linnunpönttö tarvitsi vain pientä tuunausta, että siitä saatiin tyylikäs ja persoonallinen vaihtoehto modernimpaa rakennustyyliä arvostavalle lintupariskunnalle.Tämän vastavalmistuneen uudiskohteen ulkopintojen modernisointi tehtiin viime kesänä kasvulavojen pintakäsittelystä purkin pohjalle jääneellä Tikkurilan mustalla Valtti Plus TerassiöljylläÖljyttynä pesäpönttö kestää paremmin sään vaihteluja ja sen käyttöikä pitenee.

Musta pönttö on melko huomaamaton ja sulautuu hyvin ympäristöönsä. Pesäpönttöä suojaavat myöhemmin keväällä puhkeavat omenapuun kukat ja lehdet sekä puuta pitkin kiipeävä kärhö. Pönttö on sijoitettu puun varjoisemmalle puolelle, että sisätilan lämpötila olisi miellyttävä kesähelteilläkin.Pöntön molemmille sivuille porattiin kaksi reikää ripustamista varten. Reikiin pujotettiin käytöstä poistettu muovipinnotteinen latauskaapeli, jolla pönttö solmittiin puun rungon ympärille. Latauskaapeli kestää ulkokäytössä vuosia ja on hellävarainen vanhalle omenapuulle.

Toivottavasti tämä omakotitalon takapihan puutarhaan sijoitettu kohde löytää pian ensimmäiset asukkaansa. Ainakin yksi kiinnostunut talitiainen on jo havaittu kurkkimassa pöntön aukosta sisälle.

8 comments :

Mie kirjoitti...

Hieno ja hyvin kuvainnollistava. :)

Miia kirjoitti...

Ihan kiva. ;)

Aurinkokujalla kirjoitti...

Tosi fiksu huomaus, pönttö on ihan tosi hyvän näköinen ja jos se kerta näin kestää paremmin sään vaihteluita.
Pidän sinun blogistasi ja liityin lukijaksikin ja laitoin sinun bogisi minun blogiluettelooni.
Tule sinä käymään kylässä aurinkokujalla.
Oikein lämmintä ja keväistä loppuviikkoa sinulle.

Aikku kirjoitti...

Oi, pidän tästä suuresti. Hienosti kirjoitettu.:)

Miia kirjoitti...

Kiitos Aikku! :)

Miia kirjoitti...

Aurinkokujalla: Kiva kuulla, että pidät blogistani ja olet nyt jatkossa menossa mukana. <3 Kävin vastavierailulla blogissasi. Pidin erityisesti puutarhakuvistasi. Olen itsekin nyt enemmän laittanut puutarhaa kuin sisustanut sisällä. Sisustukseen liittyviä projekteja on kyllä käynnissä, postailen niitä lisää kun puutarhahommilta ehdin. Aurinkoista kevään jatkoa ja kesän odotusta! :)

kzzkzz kirjoitti...

Upee! 😊

Miia kirjoitti...

Kiitti. <3

Lähetä kommentti